25.2.09

Sis destacades empreses de Reus difonen el 'Voluntariat per la llengua' entre els treballadors

Saperas i Sanromà, en una imatge d'arxiu
Enrique Canovaca

La Morella Nuts, Valira, Big Drum, Activa Mutua, Unió i Ticnova se sumen a la inicativa

Jordi Garcia Arnau
24 de febrer de 2009

Les sis primeres empreses de Reus que participen en aquesta iniciativa són La Morella Nuts, el Grup Valira, Big Drum, Activa Mutua, Unió Corporació Alimentària i Ticnova. La proposta ha sorgit de la Cambra de Comerç i del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) i té per objectiu oferir als seus treballadors la possibilitat de participar en el 'Voluntariat per la llengua'.

El programa facilita el contacte entre una persona que parla en català i una altra que parla amb dificultat aquesta llengua i que necessita guanyar seguretat. Amb l’assessorament del CNL, els participants es proposen fer un mínim de 10 trobades d’una hora de durada amb la seva parella per fer pràctica de parlar en català.

Les trobades es poden fer aprofitant les oportunitats que ofereix la jornada laboral o bé fora de la feina, amb persones de la mateixa empresa o d’altres empreses o entitats, segons les disponibilitats i interessos de cadascú.

Les empreses de Reus han considerat que el 'Voluntariat per la llengua' és una proposta que, a banda de beneficiar les persones que hi participen, "s’adequa als objectius generals de la política empresarial de Responsabilitat social" tenint en compte la situació i les necessitats específiques de la societat on radiquen aquestes empreses, informa el Consorci.

Els aprenents hi troben l’oportunitat de fer "un aprenentatge pràctic de la llengua en un ambient de naturalitat, comprensió i col·laboració" i els voluntaris coneixen de prop la situació de les persones que volen parlar en català, les dificultats amb què es troben, "i participen activament en la tasca de facilitar la integració social i laboral per mitjà del coneixement i l’ús de la llengua pròpia del país".

Font: ReusDigital.cat