11.2.09

Mig centenar d'organitzacions demanen a Obama la creació d'una agència federal encarregada de l'RSE

Més de mig centenar d'organitzacions relacionades amb la Inversió Socialment Responsable (ISR), la defensa dels drets humans i la protecció del medi ambient han enviat una carta al president dels Estats Units, Barack Obama, en la qual se li demana la creació d'una agència federal que s'encarregui de polítiques sobre RSC, segons ha anunciat un dels signants, el Fòrum d'Inversió Social (SIF, per les seves sigles en anglès).

(Europa Press) .- Concretament, els impulsors d'aquesta iniciativa pretenen crear una organització que coordini les activitats de les agències federals encarregades de matèries relacionades amb l'RSC i que impulsi mesures relacionades amb la responsabilitat social dins i fora de les fronteres dels Estats Units.

"Una oficina per a l'impuls de l'RSC ajudaria al Govern no només a fomentar i assistir dins del sector privat millors pràctiques relacionades amb el govern corporatiu, la transparència o qüestions socials i ambientals, sinó que serviria per posar el focus en la sostenibilitat dins del propi executiu ", assenyalen els promotors d'aquesta nova agència a la seva carta a Obama.

Entre els signants destaca Oxfam Amèrica, Ceres, Green Amèrica i els grups de fons d'inversió responsable Pax World Funds, Domini i Calvert Group. El Fòrum d'Inversió Responsable Europeu i l'Organització d'Inversió Social Canadenca són alguns dels promotors de fora dels Estats Units.