11.2.09

Les teràpies naturals no són només un estalvi sinó un menor risc, una menor dependència farmacèutica, i una cultura de la salut

Fa uns mesos, quan es va anunciar que Sanitat introduiria l'obligació d'un nou vaccí o vacuna, vam reflexionar sobre la "incoherència que s'estiguin gastant una milionada d'euros per pagar nous vaccins per a malalties de baixa prevalença que sols s'expliquen per la pressió de la indústria farmacèutica" en un escrit titulat Responsabilitat pública i salut.

I uns mesos més enrere, llançàvem en un escrit titulat No ens hem de refiar dels tècnics i tècniques a cegues! una reflexió anàloga: "Per posar un altre exemple, fa dos dies hi ha haver un congrés de metges on van parlar de l'augment de resistència dels polls i van donar alguns consells. Hi ha algun motiu per a creure el que diuen unes persones que de manera prou generalitzada han estat condicionades pels interessos de les farmacèutiques? Òbviament no van parlar de productes naturals molt efectius però que no donen marges econòmics... Poso aquest exemple per a no parlar del tema més profund i aquí inabastable de certs usos dels vaccins..."

Ara unes nenes estan greus per haver pres aquesta vacuna (El Govern immobilitza gairebé la meitat de les 7.200 dosis de vaccí del papil·loma del lot investigat) i hi ha qui comenta que el risc no és mai zero. Efectivament. El que cal és valorar si el risc que comporta una vacuna queda compensat pel risc de la malaltia. Hi ha una valoració mèdica, i també política en el sentit de quines inversions econòmiques s'han de prioritzar. Altrament podem alimentar els dubtes sobre si es tracta d'una decisió raonable o bé és fruit de les pressions farmacèutiques.

Se sap que molts vaccins o vacunes són innecessàries. Se sap que les vacunes triples tenen grans riscos, especialment quan s'administren a certes edats. Se sap que contenen components que tenen toxicitat. Se sospita i hi ha que afirma que una vacuna a un infant que encara no disposa d'un sistema de defenses de l'organisme prou fort li pot suposar una alteració i donar lloc a al·lèrgies. Alguna causa deu tenir l'augment de les al·lèrgies dels darrers anys... També hi ha casos d'autisme que se sospita que poden ser provocats per vacunacions infantils.

Avui mateix, també llegim una notícia (Els nens catalans estan massa medicats) que aporta una informació que si és certa és bàrbara: "Segons l'enquesta, el 34,5% dels menors, un de cada tres, prenien algun medicament dos dies abans que els seus pares fossin preguntats, més els nens que les nenes, i bàsicament antipirètics, analgèsics, productes contra la tos, antibiòtics i vitamines o minerals, entre altres productes".

La notícia acaba amb una reflexió que fem nostra però que lamentem la manca de coherència amb el que ens mostren els fets: "La titular de Salut ha assegurat que prendre medicaments forma part de la cultura actual, i que s'han perdut "receptes de l'àvia" i teràpies naturals que abans es feien servir per tractar febre, mals d'orella, tos o altres símptomes. Mullar els nens quan hi ha febre o posar oli en zones deshidratades s'ha canviat per antipirètics i cremes hidratants, i potser caldria obrir un debat sobre si els tractaments simptomàtics són necessaris".

Hem volgut titular aquesta reflexió amb una declaració d'intencions: les teràpies naturals no són només un estalvi sinó un menor risc, una menor dependència farmacèutica, i una cultura de la salut. Segur que cal obrir el debat sobre si els tractaments simptomàtics són necessaris. I també sobre quines vacunes són necessàries.

Donades les sospites sobre els interessos empresarials aquest és un debat que va més enllà de la salut i les polítiques públiques i entra en el camp de la Responsabilitat Social, la transparència, l'accountability, i l'ètica. Sabem de l'existència dels lobbies, però quan aquests afecten la nostra salut, quan es prenen decisions per raons poc clares i que posen innecessàriament la nostra salut en risc, la ciutadania hem de poder expressar-nos.

4 comentaris:

Natrummur ha dit...

Bravo! El problema és que la majoria de gent quan els parles de terapies alternatives pensen només en tres coses:

1.- Que són "bruixeria", no estan científicament demostrades.

2.- Que només volen "robar-nos" els diners.

3.- Que no funcionen.

I mentres la indústria farmacéutica estigui darrera promovent aquestes idees, convencent i comprant a metges i consellers d'hospitals i governs, no hi haurà res a fer.

És increïble que en política la gent sigui tan crítica, però quan es parla de salud tinguin el "coco" tan menjat i no vegin més enllà.

En quant a les vacunes: la nena que havia sortit de l'UCI hi ha tornat. Veurem si s'en surt.

Més info sobre la vacuna: http://www.tips4mums.com/news/es_ES/2008/10/03/0001/sec=none

És cert que l'alumini de les vacunes és la causa de l'autisme. Molts casos ho corraboren, però les farmacèutiques ho fan tapar.
http://www.tips4mums.com/news/es_ES/2008/11/12/0001/sec=none

Espero que moltes persones com nosaltres anem obrint els ulls a les altres, però ho tenim cru, hem de lluitar contra un dels poders més grans que existeixen en aquesta terra, l'inmens poder financer de les farmacéutiques.

Actualment està demostrat que l'erradicació de les malalties no és gràcies a les vacunes sinó a la millora d'higiene i nutrició. Moltíssimes persones han agafat la malatia quan se les ha vacunat.

Per acabar, paraules de Pasteur moments abans de morir, quan va reconèixer que el problema no són els microbis, sinó el "terreny" (salud) de les persones: "le microbe n'est rien, le terrain c'est tout"

Josep Maria Canyelles ha dit...

gràcies pel comentari i les informacions que aportes.

És que fins i tot entre persones de cultura i entre gent vinculada a l'RSE, dir que ets crític amb les vacunacions generalitzades (almenys algunes) implica que et vegin gairebé com un perill social.

I més greu és encara en el cas d'algunes ONG que es dediquen de manera absolutament acrítica a exigir que arribin més vacunes al tercer món. Estan obrint el pas a les multinacionals.... Quan el que més necessiten és condicions de salut i alimentació sana i encara acabaran gastant els recursos en productes farmacològics no sempre prioritaris...

Natrummur ha dit...

Buf, el tercer món i les ONG... fa un temps llegia un llibre que deia que el president d'Unicef li deia a un científic que va fer una conferència sobre les vacunes que "tenia les mans lligades"...

S'estan aprofitant del tercer món per fer encara més negoci, i a sobre, ens fan creure que ho fan per ajudar. Això inclou la Nestlé, amb les seves llets artificials que només provoquen que grans diarrees per una intol·lerància a la llet de vaca que tenen els africans i asiàtics i per utilitzar aigua en mal estat. I les farmacéutiques amb les vacunes, on s'ha observat grans estralls en les poblacions just després d'aquestes.

Aquí a Catalunya no s'en veuen de llibres sobre aquest tema. Jo visc a Suïssa (sóc d'Iwith.org, la Laia em va parlar de tu). I aquí trobes en totes les llibreries currents llibres sobre la barbaritat de les vacunes, de la llet, de la carn, del medi ambient, etc.

Aquí la majoria de la població no vacuna als seus fills de petits, no són obligatòries. La majoria de la gent utilitza "Arnica" (un medicament homeopàtic) quan el seu fill s'ha donat un nyanyo. Es beuen tisanes d'herbes per calmar la tos i els refredats. I la medicina alternativa (acupuntura, homeopatia, naturopatia, etc) està coberta per l'assegurança mèdica (si pagas un plus) des de sempre.

Si estàs interessat en saber sobre l'escàndol de les vacunes i saps francès:
"Les vaccins sont des poisons" del Doctor Christian Tal Schaller. Si t'interessa puc mirar si hi ha alguna traducció en espanyol o anglès.

Per saber la veritat sobre què ens fa la llet i la carn sobre la nostra salud i la del nostre planeta: "La viande et la lait, des aliments dangereux qui détruisent notre santé et nostre planète" del Docteur Christian Tal Schaller també. Aviat publicaré un article amb algunes idees d'aquest llibre.

neus ha dit...

Gr`sacies per la informació