23.10.06

L'H ha acollit la jornada europea sobre economia i desenvolupament social

L'Hospitalet ha acollit una jornada europea sobre "Economia Social i Desenvolupament Social" que ha estat organitzada per l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament en el marc del programa europeu Equal Tesis (Territoris Emprenedors per a l'Economia Social i Solidària). Entre els seus objectius destaca la reflexió i l'intercanvi d'experiències entre tots els agents implicats.

El Centre Tecla Sala ha estat l'escenari de la Jornada, la primera de les quatre previstes per als propers mesos. La primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de L'Hospitalet, Núria Marín, ha estat l'encarregada de inaugurar-la al Centre Cultural Tecla Sala. La cloenda ha estat presidida pel tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Alfons Bonals, i ha estat present, entre d'altres representants d'institucions, el director general d'Economia Cooperativa, Social i d'Autoocupació de la Generalitat, Santiago Esteban.

El projecte europeu Equal Tesis es va iniciar el febrer de 2005 i està previst que tingui una durada fins el juny de 2007. Aquest projecte agrupa administracions, entitats i empreses que treballen en l?àmbit de la inserció sociolaboral de col·lectius susceptibles d'exclusió social i té com a objectiu principal informar sobre la manera de crear llocs de treball utilitzant com a metodologia el desenvolupament d'itineraris personalitzats de formació i treball.

Els nous socis del projecte són: l'Ajuntament de L'Hospitalet; la Federació d'Empreses i Societats Anònimes Laborals de Catalunya (Fesalc); la Generalitat de Catalunya, la Fundació Un Sol Món; l'Ajuntament de Granollers; l'Institut Municipal de Treball Salvador Seguí, de l'Ajuntament de Lleida; l'Ajuntament de Mollet del Vallès, i l'Associació Intersectorial de Recuperadors i Empreses Socials de Catalunya (Aires) i l'Associació Catalana d'Empreses d'Inserció (ACEI).

El tinent d'alcalde Alfons Bonals ha manifestat que "L'Hospitalet va ser pionera en establir una bona sintonia entre tots els agents socials i econòmics per tal de fomentar l'ocupació" i ha posat de relleu "la iniciativa dels mercats municipals de L'Hospitalet de repartiment a domicili dels productes comprats, mitjançant projectes d'inserció laboral". Bonals ha dit que si els ajuntaments disposen de més competències i recursos podran prestar serveis més complerts que d?altres administracions, fonamentalment per la seva proximitat als ciutadans.

Santiago Esteban, director general d'Economia Cooperativa, Social i d'Autoocupació de la Generalitat, ha manifestat que "amb els mitjans que ara tenim ja es poden aplicar les polítiques que persegueix el projecte europeu. Des que es va iniciar el procés democràtic, tenim el capital inexplorat d'unes ciutats que funcionen".

Font: Canal-h.net