12.10.06

Nou índex de fonts de suborn

L'Índia és el país on les les empreses recorren més als suborns per aocnseguir contractes internacionals, i tot just després se situa la Xina, segons l'estudi Índex de Fonts de Suborn (IFS), de l'organització Transparency International.

Aqusta organització ha adquirit una notable rellevància en els darrers anys estudiant i seguint els temes de corrupció arreu del món, alhora que precisament aquestes pràctiques il·legals han pres una major rellevància fruit de la globalització de l'economia, de la manca de normes globals suficients en aquests contextos. Però també perquè ha crescut la consciència de la major afectació que la corrupció en general té en l'economia.

Continuant amb les dades més destacades de l'estudi, direm que Suïssa, Suècia i Austràlia són els més "nets" de tots els considerats, és a dir, els que menys concedeixen suborns. L'Estat espanyol se situa en el lloc 13 sobre 30, millor posicionats doncs que França, Portugal o Itàlia.
De fet, segons Transparency International, ?als enquestats en països africans de menor ingrés, per exemple, van identificar les companyies franceses i italianes com alguns dels majors infractors?. Mèxic, al 17, és el país menys desenvolupat les empreses del qual tenen un comportament més net.