14.10.06

Al voltant de "Posar ordre..."

L'article publicat en el newsletter de setembre titulat "Posar ordre a l'excés de normes d'RSE" ha estat benvingut per diversos opinadors i ha estat reproduït en diversos butlletins entre els quals Canal Solidari (català castellà) o l'organització argentina ComunicaRSE (article), la veneçolana ProPaz, la valenciana Empresa Solidaria...

Tanmateix, volem indicar que un dels comentaris que més ens han volgut ressaltar és el que feia referència al paper dels mateixos consultors:

"Els consultors hauríem de coordinar millor les nostres accions i sumar esforços col·laboratius per ajudar al propi mercat a conformar-se de manera que acabi aportant el millor valor per a totes les parts. Si una empresa rep opinions divergents per part de dos consultors els perjudicats no seran aquests dos sinó la mateixa RSE".

L'RSE està en els seus inicis i el mercat al voltant de les seves pràctiques està començant a prendre forma. Les organitzacions de qualsevol tipus i iniciativa que presten suports a aquest procés han de saber actuar amb la pròpia responsabilitat per a no provocar pèrdues de confiança en aquest enfocament de gestió i per anar conformant doncs un mercat i un marc de confiances que veritablement permeti que l'RSE sigui una eina de futur.