9.10.06

Conferència Mundial del GRI per a llançar la 3a generació

Ha tingut lloc a Amsterdam LA conferència sobre sostenibilitat (remarquem la determinació de l'article tal com fan els organitzadors en el pòster), en el marc de la qual s'ha produït l'esperat llançament de la tercera generació del GRI, el G3 que ha de permetre una millora en l'adequació del model d'informes de sostenibilitat a les necessitats de les organitzacions.

Responsabilitat Global i altres organitzacions d'arreu del món -més de 1.000 participants- hem pogut prendre part a multitud de sessions que han tingut lloc entre dimecres 4 d'octubre i divendres 6, amb la cloenda amb la presència de l'exvicepresident dels EUA Al Gore.

Cal dir que el G3 és el resultat d'un llarg procés de debat multilateral que ha permès arribar a un consens sobre la millor formulació del que és sens dubte el marc d'informació de sostenibilitat empresarial més acceptat i usat arreu del món.

Ja són fins ara prop de 1.000 organitzacions de més de 60 països les que han fet servir les Directrius del GRI per informar del seu acompliment en sostenibilitat.

El GRI és avui una organització independent, que col·labora amb el PNUMA i amb el Pacte Mundial, i que va tenir l'origen l'any 1997 amb una iniciativa conjunta del mateix PNUMA i Ceres.

Procedents de Catalunya, ens vam trobar persones de: Responsabilitat Global, Associació per a les Nacions Unides (ANUE), ESADE, Col·legi de Censors Jurats de Comptes, Abertis, Aigües de Barcelona, La Vola, Valores y Márketing. Una bona representació que demostra l'interès que ha aixecat aquesta renovada Iniciativa.

Podeu continuar llegint al newsletter d'octubre

Foto: Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, al congrés d'Amsterdam