18.11.12

Un ciutadà de Nova York narra la vivència a Barcelona en un dia especial: 11-9-12


El dia 11 de setembre vaig publicar un article que es titulava Què passarà aquesta tarda a Londres, París, Madrid, Estocolm, Nova York i Barcelona? Hi descrivia breument el que anava a passar aquella tarda. I respecte a Nova York deia que "els analistes observaran com mai abans els esdeveniments que succeiran a Catalunya".

Parlava d'analistes, però no tenia en compte que de vegades la gent del carrer també observa i avui, fent ús de les xarxes socials, també pot ser un agent de divulgació d'una idea, d'un sentiment, d'un valor. El fet que persones d'arreu del món, amb un interès altruista, de defensa de la democràcia, de vulguin posar en valor l'esforç d'un país petit per sobreviure a les condicions històricament adverses mereix no solament un agraïment emotiu sinó un reconeixement al que cada cop més pot permetre aquesta societat interconnectada.

Una prova excel·lent és el cas d'un ciutadà dels EUA que casualment era a Barcelona fent turisme durant l'11-09-12 i va quedar sorprès per la gran manifestació. Explica la seva sorpresa i acaba dient que "democracy is coming to Catalonia". Diu que cada dimarts publicarà un vídeo explicant el cas català i en defensa de la independència de Catalunya
I'm Sharif, a New Yorker, and this last September I went to Europe. In Barcelona I accidentally joined a huge demonstration. 1.5 million people took to the streets demanding independence of Catalonia from Spain. Then I realized that funny enough the city that most people relate to Spain doesn't want to be Spanish at all.
Aquí podem veure el primer i el segon:


Someday We'll All Be Free from Sharif on Vimeo.