1.11.12

Microfinançament per a un documental sobre els misteris de Leonardo da Vinci

He col·laborat en aquest projecte amb un microfinançament de 30 euros.

No estic segur de quina és la veritat històrica, però el que sembla evident és que la història tal com ens l'han explicat no se sosté gaire. Cal investigar a partir dels indicis que existeixen, i que semblen demostrar la catalanitat de Leonardo da Vinci. No és merament un interès històric sinó ajudar a entendre les claus de les grans ocultacions i falsificacions, els grans secrets d'estat, que ens poden ajudar a interpretar millor el nostre avui. Per això calen investigadors que siguin capaços de treure's del damunt tots els apriorismes que fan impossible una recerca rigorosa.

No n'hi ha prou amb acceptar amb gran estranyesa que la còpia de la Gioconda que es conservava al Prado, i acceptada recentment com a coetània i pintada al mateix taller junt amb l'original, se li hagués tapat el fons, que un cop descobert mostra una estranya coincidència amb el paisatge que envolta Montserrat. Si fos Montserrat, tot el misteri al voltant de la pintura més famosa del món s'hauria acabat, i també s'entendria perquè la còpia conservada a Castella va ser manipulada, com ho foren els escuts catalans que hi havia a tots els mapes de la descoberta d'Amèrica, curiosament modificades, o com foren destruïdes obres de literatura catalanes i obligades a traduir al castellà. Un historiador que no conegui el context i el que va passar especialment a partir del 1492 no tindrà la capacitat de fer les hipòtesis necessàries, que lògicament caldrà validar.
 

Descripció del projecte

Com pot ser que un dels més grans pensadors, pintors, escultors, filòsofs i enginyers, com fou Leonardo da Vinci, tingui una biografia tan confusa i se sàpiguen tan poques coses sobre la seva adolescència i la seva infantesa? Com pot ser que de la figura clau del Renaixement no es tingui una certesa total de la seva data de naixement, ni tan sols de qui fou el seu pare, la seva mare, ni d'on ni de qui va aconseguir el coneixement momunental que atresorà?

Podem acceptar que un camperol d'un petit poble d'Itàlia, fill d'una pagesa analfabeta i d'un notari, esdevingui un dels més grans pensadors del segle XV, i estableixi estretes relacions amb les corts, el Papa, Isabel d'Aragó, sigui un "familiar" de Cèsar Borja i, en definitiva, tingui com a armes familiars i personals les armes reials catalanes?

Podem acceptar tot això o, d'altra banda, fer el que hem anat fent fins ara; posar-ho en dubte, qüestionar-ho, buscar el "que, com, quan i per què", i fer que la història –la nostra història–, més enllà dels llibres, es mantingui viva i present en la nostra consciència i en la nostra vida.

És ben normal que els escriptors utilitzin l'escriptura i publiquin llibres i articles per divulgar un coneixement, un dubte sobre els nostres orígens. Nosaltres ho decidim fer sempre partint d'allò que ens apassiona: el cinema documental, les imatges.

D'aquesta manera, partint de múltiples entrevistes, gràfics, i seguint com a full de ruta els estudis d'en Jordi Bilbeny, ens endinsarem en la vida, orígens i secrets d'una de les figures claus de la humanitat: Leonardo da Vinci, establint i posant sobre la taula la seva relació amb la Casa Reial Catalana.

QUÈ NECESSITEM?


Com tots sabem, el cinema documental és quelcom meravellós, però no pas barat. Per tirar endavant aquest projecte ens cal l'ajuda i implicació de totes aquelles persones que, com tu, creuen en la causa d'una història transparent, honesta i, en definitiva, viva. Des d'aquí, volem animar tots aquells que cregueu en el que fem, que no sigueu mers espectadors del projecte, sinó que en formeu part. Que formeu part del producte final i de l'equip per, així, celebrar l'èxit plegats.


Volem animar tota aquella gent simpatitzant o afiliada a l'Institut Nova Història a posar el vostre granet de sorra, en forma de dotació econòmica.

Realitzar qualsevol projecte documental es una feina feixuga, lenta, cansada i sobretot cara; material de rodatge, il·luminació, dietes, transports, gràfics, post-producció, etc. Es per això que demanem col·laboració per assolir el que de moment ens fa falta per tirar endavant el projecte, que actualment està presupostat en 10.000 €.

D'aquesta manera, agraint el gest que pugueu fer pel projecte, proposem un seguit de recompenses a nivell simbòlic.

LA HISTÒRIA ENS L'HAN FURTADA A TOTS I NOMÉS ENTRE TOTS LA RECUPERAREM