10.11.12

L'Ajuntament de Calella crea una unitat per incrementar la transparència i la participació

L'Ajuntament crea una unitat per incrementar la transparència i la participació L'Ajuntament de Calella crearà una unitat de transparència i bona governança que té com a fonaments la transparència, la participació i la col·laboració de la ciutadania, empreses i el tercer sector social en la gestió pública.


Montserrat Candini i Montserrat Presas, aquest matí
Informa: Jordi Bota
 
L'alcaldessa Montserrat Candini ha indicat que aquesta és i ha estat una de les prioritats del seu executiu municipal.
El govern calellenc s'ha emmirallat en Sant Cugat, que ha obtingut la qualificació d'excel·lent entre els municipis que supervisa l'ONG  Transparency International Esapnya. Aquest organisme fa una classificació periòdica sobre la transparència de 110 municipis de l'Estat a partir de 80 indicadors en 5 àrees: informació sobre la corporació municipal, relacions amb els ciutadans, transparència econòmico-financera,en les contractacions de serveis i en matèries d'urbanisme: ”Una cosa és que de manera sectorial les coses ja funcionin i ja s'informi de manera individualitzada i una altra cosa és crear aquesta unitat en la qual la responsabilitat és garantir que això es compleixi". En aquest sentit Candini ha assegurat que la nova unitat va més enllà del que estableix la Llei de transparència en el sector públic, pendent d'aprovació.
L'advocada de l'Ajuntament Montserrat Presas és la responsable de l'elaboració del pla de transparència i de la unitat on hi haurà la implicació de totes les àrees del consistori, utilitzant els recursos ja existents. Qui tindrà un pes important serà l'àrea de comunicació i noves tecnologies que posarà a l'abast dels ciutadans tota la informació útil. En aquest sentit, ja s'està treballant en la renovació del web municipal. Presas ha assenyalat que el pla “va des dels alts càrrecs, des de tota l'organització de personal, tota la gestió pressupostària... tots els contractes de serveis i relació de proveïdors més habituals de l'Ajuntament".
Entre les finalitats del pla de transparència hi ha la millora del funcionament intern de l'Ajuntament i l'enfortiment de la vinculació entre la ciutadania i el consistori.