La proposta de donar a conèixer públicament els béns dels alcaldes i alcaldesses en el marc del Codi de Bon Govern es planteja com una mesura de transparència quan no és més que una manera d’evitar assumir la veritable RSC del sector públic a més d’orientar-se -en contra del que pugui semblar- a un tancament més gran de la classe política [llegir article sencer]Vegeu la notícia d'avui:
Un diputat del PSOE trenca el tabú i exhibeix tots els seus béns
• Juan Luis Rascón exposa al seu bloc la declaració íntegra d’ingressos i propietats
• El parlamentari nega que vulgui donar exemple però defensa generalitzar la mesura
ALBERT OLLÉS
MADRIDJuan Luis Rascón guanya uns 90.000 euros bruts a l’any entre la seva ocupació principal a Madrid, les classes universitàries que imparteix com a professor associat i els triennis corresponents als 17 anys que va treballar per a l’administració de justícia com a magistrat i fiscal. Aquí s’inclouen també conferències i drets d’autor i de còpia pels llibres publicats . La seva cònjuge ingressa prop de 50.000 euros i tots dos comparteixen tres cotxes, dues cases i un local comercial de la seva propietat. Disposa de comptes corrents i dipòsits en quatre entitats financeres, i en una d’elles té contractat un pla de pensions. Juan Luis Rascón és diputat del PSOE per Còrdova al Congrés des del 2004 i ha decidit ser menys anònim que la majoria dels seus companys d’hemicicle i publicar al seu bloc una llista detallada de tots els seus béns.
A diferència del que va passar l’octubre passat, quan el BOE va publicar el patrimoni de José Luis Rodríguez Zapatero i el seu Gabinet, però sense concretar les propietats ni els béns que computen, Rascón mostra sense complexos la declaració íntegra i detallada de les seves possessions. Cosa que permet conèixer el que cobra exactament per cada feina, la marca i el preu dels cotxes (dos Volkswagen i un Peugeot, tots ja pagats), el municipi en què estan construïts els immobles, el seu valor cadastral, els metres quadrats de sòl, i el que resta del pagament de la hipoteca. També s’especifica el nom dels bancs i caixes on té dipòsits i la quantia de cada un, cosa que suma actualment un import d’uns 11.000 euros. [continuar llegint al Periódico]
Fetes aquestes reflexions tampoc no vull deixar de felicitar el diputat per la valentia del seu pas, ni que sigui per moure's, per activar el tema i obrir el debat. Si bé és cert que també se li pot tornar en contra, ja que posats a ser transparent, també tocaria justificar pautes de comportament, entre les quals per quin motiu disposa de tres vehicles, etc. Potser seria més enriquidor començar per aquí, per explicar per què actua d'una manera determinada i com justifica les seves pautes.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada