24.5.18

Vols participar a l’RSE.Pime? Una oportunitat per a les pimes. Molt aviat la nova convocatòria del programa de referència de responsabilitat social per a empreses petites i mitjanes

  • En les properes setmanes s’obrirà la convocatòria per participar en el programa RSE.Pime de Respon.cat dirigit a pimes catalanes.
  • Des d’ara ja es pot demanar informació.
  • RSE.Pime és un programa pràctic i gratuït d’implantació de l’RSE a les pimes catalanes, a través d’un procés de 5 tallers grupals i acompanyament individual.
Si sou una pime interessada en la Responsabilitat Social, molt aviat tindreu l’oportunitat de prendre part en el programa RSE.Pime. Podeu demanar informació a través d’aquest enllaç.

Vegeu el vídeo de l’edició 2016

Per a saber-ne més, també us recomanem de veure la websèrie RSE.Pime.Coopel resultat audiovisual de la participació de creaRSA.coop al programa RSE.Pime.
Objectius del Programa RSE.Pime
RSE.Pime ha de servir perquè les empreses participants acabin disposant d’un Pla d’acció d’RSE seguint la metodologia proposada i comptant amb l’acompanyament expert i espais de trobada amb les altres empreses participants, amb cinc tallers grupals i acompanyament individuals.
Després d’una introducció al marc conceptual i una autoavaluació, una anàlisi de la sostenibilitat segueix en què cada empresa reflexiona sobre l’impacte social de la seva activitat principal i busca solucions que poden tenir un efecte positiu en les persones, el medi ambient i la comunitat. El resultat és un pla d’acció que es discuteix amb altres gestors que participen a la xarxa d’aprenentatge. Al final del programa, els participants han comprès què significa la sostenibilitat per als seus negocis, han tingut l’oportunitat d’experimentar i han conformat un pla d’acció.
Aquí podeu veure les característiques del programa
Per què participar en el programa RSE.Pime
Si sou una pime interessada en la Responsabilitat Social, ara teniu l’oportunitat de prendre part en el programa RSE.Pime.
  • Disposar d’un Pla d’acció elaborat per la pròpia empresa per mitjà d’un procés àgil i pràctic.
  • Començar immediatament a gestionar la pròpia RSE mitjançant un programa adaptat a les característiques de les pimes.
  • Disposar d’un acompanyament expert i la possibilitat de compartir els progressos amb altres directius de pimes, creant sinergies.
  • Participar d’una xarxa de coneixement més enllà del període inicial.
  • Gaudir de visibilitat del compromís i del reconeixement d’haver participat en el programa (logo acreditatiu)
Com participar en el Programa RSE.Pime 
Per a participar-hi, cal comunicar l’interès i una comissió tècnica integrada per Respon.cat, el Consell de Cambres de Comerç i la Generalitat de Catalunya seleccionaran les empreses 15 participants.
  • Els destinataris són les pimes, amb el focus posat en les empreses petites (entre 10 i 49). S’escolliran 15 empreses participants.
  • Empreses amb sensibilitat en temes ambientals, socials, laborals, bon govern… que no han fet el pas a estructurar la gestió de la Responsabilitat Social i que estiguin interessades a iniciar un procés en aquest sentit.
  • Per cada empresa hi participarà una persona, sempre de nivell directiu, especialment el màxim directiu. Altres persones de l’empresa podran participar en les accions complementàries (càpsules de coneixement).
  • Se n’espera un alt nivell de compromís per a seguir el programa i finalitzar-lo amb èxit. 
Combinat_RSE.Pime2017
El Programa RSE.Pime està organitzat per Respon.cat, amb la col·laboració del Consell de Cambres de Comerç, el Palau Macaya i el suport del Departament d’Empresa i Coneixement






Notícies anteriors: