16.5.18

Ens alegrem per la llibertat de moviments dels consellers exiliats a Brussel·les

Aquest dimarts 15, la fiscalia belga va comunicar que no acceptava la tramitació de l’ordre de detenció europea emesa pel jutge Llarena, en un fet que indica una manca de qualitat en la feina del jutge espanyol i evidencia que els interessos polítics s'han apropiat de les institucions espanyoles més importants, siguin del govern o de la magistratura.

Ens l'alegrem molt per la llibertat de moviment que han recuperat els consellers legítims a l'exili Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig. Recordo converses en espais on vam compartir inquietuds.

Ara fa just 20 anys, al maig del 2018, vaig tenir l'oportunitat de col·laborar en un programa molt potent de foment de la cultura popular i tradicional que es va posar en marxa des del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC). Allà vaig conèixer i vaig poder col·laborar amb en Lluís Puig, una persona implicada plenament en aquesta matèria. El programa Arrels va servir per posar un marxa una cartera de serveis i programes que van ser molt rellevants, sota la gerència de la Pepa Ninou i amb la implicació de les federacions culturals.

També m'agradaria recordar que just un altre 15 de maig, però de fa vuit anys, vaig compartir taula rodona amb en Toni Comín en el marc de la Jornada per celebrar 10 anys sense mili i 25 anys del Moviment per la Pau, organitzat per la Universitat Oberta de Catalunya - Campus for Peace.  Hi vam parlar sobre l'Objecció de Consciència, i un servidor en qualitat d'ex-gestor a Catalunya de  la Prestació Social Substitutòria. He recuperat la notícia:

15.5.10 Treballar per la Cultura de la Pau
A la taula que tenia lloc al migdia, amb el títol de "L’Objecció de Consciència com a moviment social i model de participació cívico-política, han intervingut: Jordi Tolrà, ex president del BEOC i primer director de la FAS de la UAB, Josep Maria Canyelles, ex gerent de l’INCAVOL i promotor de Responsabilitat GlobalJordi Pacheco, sots-director general de Participació de la Generalitat, i Toni Comín, diputat del PSC-Ciutadans pel Canvi [...]