18.5.18

Experts internacionals reflexionaran sobre l'immobilisme de la societat davant del canvi climàtic @familiatorres ‏@TomasMolinaB @martasubira @subirats9

  • Se celebren les VII Jornades Ambientals organitzades per la Universitat de Barcelona, ​​Família Torres i Tomàs Molina, el 30 de maig a la Ciutat Comtal
Les VII Jornades Ambientals, organitzades per la Universitat de Barcelona, ​​Família Torres i el meteoròleg i professor de la UB Tomàs Molina, reuniran a Barcelona, ​​el proper dimecres, 30 de maig, experts nacionals i internacionals per debatre perquè, sent el canvi climàtic una evidència científica, la societat no està actuant en conseqüència i no s'està produint un canvi cultural i econòmic per a afrontar-lo. 

El certamen, sota el lema "Canvi climàtic, per què hi ha un abisme entre la ciència i la consciència?", serà inaugurat per Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i es vertebrarà al voltant de cinc ponències i una taula de debat.

 

Joanna Drake, directora general adjunta encarregada de la coordinació de les polítiques i els instruments sobre l'eficiència dels recursos de la Comissió Europea, parlarà sobre els reptes i oportunitats en la comunicació de polítiques mediambientals, i donarà pas a Joan Subirats, doctor en ciències econòmiques, catedràtic de ciència política i investigador de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB.


Enric Pol, catedràtic de psicologia social i psicologia ambiental a la UB; Ana Labelle Training & Account Manager a Neurologyca i Jean-Pascal van Ypersele, professor de ciències ambientals a la Universitat Catòlica de Lovaina i vicepresident del Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic fins a l'últim informe IPCC (5è), analitzaran els factors psicosocials en la construcció de certeses, distorsions i creences errònies socialment acceptades.

La taula de debat la formaran Aida Vila, assessora legal i política a Greenpeace Internacional; Joaquim Elcacho, periodista de medi ambient, naturalesa i ciència i coordinador de La Vanguardia Natural i Ferran Puig, enginyer superior de telecomunicacions, periodista científic i autor del blog 'Usted no se lo Cree'. 

Les conclusions i la cloenda de les VII Jornades Ambientals aniran a càrrec de Ferran Tarradellas, director de la representació de la Comissió Europea a Barcelona i responsable de política energètica europea per al conjunt de l'estat.

En el marc d'aquesta jornada es lliurarà el V Premi Torres & Earth a la Innovació Mediambiental que té com a objectiu conèixer i premiar els estudis, projectes, experiències i iniciatives enfocats a la preservació del medi ambient. Les Jornades Ambientals se celebraran a l'Aula Magna de la Universitat de Barcelona de les 9 del matí fins a les 13:30 del migdia.

Programa i inscripcions a www.jornadesambientals.com.