10.3.18

[VÍDEO] Coneguem el Congrés Catalunya i Futur

El procés d’independència que estem vivint des de fa uns quants anys ha servit, entre moltes altres coses, per despertar en la gent l’anhel i el desig de construir un país nou, un país millor. És aquí on independentistes i no independentistes han trobat els seu punt de confluència, allò que més ens apropa i que és la necessitat de construir una Catalunya nova, que pugi fer front amb garanties d’èxit als reptes que ens presenta el segle XXI.

Un punt de trobada real i efectiu perquè, tots plegats, hem arribat a la conclusió que, més enllà de disposar o no d’un Estat propi, aquest futur millor l’hem de construir entre tots i per a tothom.

El sistema polític i institucional creat ara fa 40 anys, sembla un model esgotat. Hi ha molts indicadors que així ho manifesten: des de les persistents mobilitzacions de la societat catalana promogudes per l’ANC a d’altres moviments també de gran repercussió social: 15M, la PAH i molts altres.

Tot plegat ens dibuixa un gran descontent, incrementat també per la greu crisi econòmica que estem patint i tot sembla indicar que els actuals mecanismes polítics i institucionals troben massa dificultats per donar respostes a aquesta nova situació.

La situació política actual, força emocional, ha impedit un debat serè, ric en continguts i plural. La dinàmica dels esdeveniments ha eclipsat el més important de tot: que no s’estigui parlant de com és i com ha de ser el país on volem viure tots plegats.

El mes de maig de 2017, a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), es va presentar la plataforma exigents.cat, formada per gent d’ideologia molt diversa i procedent de diferents i diversos sectors socials i polítics. Exigents.cat ha treballat durant més d’un any per establir les sinergies necessàries per tal d’engegar un projecte molt ambiciós: El Congrés Participatiu Catalunya i Futur.


Font