9.12.15

Dia Internacional contra la Corrupció

Bon Dia Internacional contra la Corrupció!

L'Assemblea General de les Nacions Unides, en la Resolució 58/4  de 31 d'octubre de 203, "decideix que, a fi d'augmentar la sensibilització respecte de la corrupció, així com del paper que pot exercir la Convenció per combatre-la i prevenir-la, es proclami el 9 de desembre Dia Internacional contra la Corrupció".

« Tema 2015: Trenca la cadena de la corrupció!
La corrupció és un complex fenomen social, polític i econòmic, que afecta a tots els països. Per exemple, soscava les institucions democràtiques en distorsionar els processos electorals, pervertir l'imperi de la llei i crear atorrolladors burocràtics, l'única raó dels quals de ser és la de sol·licitar suborns. També atrofia els fonaments del desenvolupament econòmic, ja que desalimenta la inversió estrangera directa i a les petites empreses nacionals els resulta sovint impossible superar les «despeses inicials» requerides per la corrupció.
El 31 d'octubre de 2003, l'Assemblea General va aprovar la Convenció de les Nacions Unides contra la Corrupció, que va entrar en vigor al desembre de 2005, i va demanar al Secretari General que designés a la Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (UNODC) com la secretaria per a la Conferència dels Estats Parteixes de la Convenció.
Per crear consciència contra aquesta xacra i difondre el valuós paper de la Convenció a l'hora de lluitar contra ella i prevenir-la, l'Assemblea també va designar el 9 de desembre com a Dia Internacional contra la Corrupció.
»
Organització de les Nacions Unides


Aprofito la celebració d'aquest dia internacional per a recollir les entrades dels darrers cinc anys que parlen de corrupció i de transparència. Us proposo un vídeo (Com evitar estructuralment la corrupció) i una entrada sobre el Principi 10 del Pacte Mundial (Les empreses han de treballar contra la corrupció en totes les seves formes, incloses l'extorsió i el suborn). 
Coneixeu el portal de Transparència de la Generalitat?
http://transparencia.gencat.cat/ca/inici/