19.7.14

Dos mesos de presó militar per una novel·la que "destapa" presumptes corrupteles de l'Exèrcit

  • El tinent Luis Gonzalo Segura, que té el suport de les principals associacions militars espanyoles, va escriure el seu llibre en format de novel·la, però divendres haurà de començar a complir dos mesos de reclusió en una presó militar.
  • Responsabilitat Global va mostrar incredulitat davant la publicació de la memòria d'RSC del Ministeri de Defensa. 
El passat 12 de maig, el tinent de l'exèrcit espanyol de terra Luis Gonzalo Segura (Madrid, 1977) treia a la venda "Un pas endavant", una novel·la en la qual denunciava les presumptes corrupteles de l'escalafó militar espanyol. Tres dies després tenia a la seva taula un expedient obert, i divendres que ve ingressarà en una presó militar per complir dos mesos d'empresonament. Lluís Gonzalo Segura sembla tenir clar que "el que més ha dolgut és que és una cosa de ficció, però relata la vida quotidiana d'abusos, privilegis o corrupteles, de manera que és un llibre que relata una cosa quotidiana, perquè si fossin casos extraordinaris no seria així , sinó que passen a totes les unitats, i tota la cúpula militar es pot sentir molt assenyalada". [més info a El Diario] [més info a Público]



Desconec la veracitat del que aquest militar posa en evidència. El que sí que sembla evident és que es fa difícil parlar de responsabilitat social a l'exèrcit espanyol. I no és que una organització no pugui incorporar la gestió de l'RSC pel mer fet de la seva missió. No es tracta d'això sinó senzillament de la voluntat real o no de tenir un comportament ètic. Aquesta és la reflexió que vaig fer sobre la memòria d'RSC del Ministeri de Defensa, en la qual em vaig mostrar crític sobre com es pot fer una memòria per a mer lluïment sense abordar i tenir interès a abordar el fons de les qüestions d'RSC:

26.8.13 Forces armades i Responsabilitat Social: un intent fallit
  • Fa tres anys el Ministeri de Defensa espanyol va publicar un parell de memòries de Responsabilitat Social. Després no se'n va saber res més. 
  • Eren uns bons documents? Tenia sentit? Donaven resposta?