15.12.15

Enhorabona a Òmnium per la votació electrònica

Acabo de rebre un correu de l'associació Òmnium Cultural, de la qual sóc soci des de fa uns 30 anys! Se'ns demana que exercim el dret a vot per a la nova Junta Directiva d’Òmnium, i que només falten 48 hores perquè es tanqui la votació. I es remarca que és molt important que els socis decideixin qui els representa al capdavant de l’entitat.

La bona notícia és que l'entitat ofereix un sistema de votació electrònica per a facilitar que els socis no s'hagin de desplaçar, fet que contribueix a augmentar el nombre de votants (millorar la democràcia) i disminuir els desplaçaments (disminuir les emissions de CO2, millorar la mobilitat, millorar la conciliació).


Cal tenir en compte que Òmnium té avui més de 50.000 socis, amb un augment enorme que s'ha produït al llarg dels darrers quatre anys gràcies sobretot al radicalisme del PP i el conjunt del nacionalisme espanyol que ha mobilitzat la ciutadania catalana per a buscar la dignitat nacional a través de mecanismes que garanteixin definitivament la supervivència de la nació catalana. Tota aquesta munió de gent desplaçant-se tindria un impacte enorme.

A més, el sistema de votació electrònica funciona amb molta agilitat, i amb garanties de seguretat, amb una clau personal segura, i no m'ha generat cap dificultat:



Finalment, donar el meu suport a la candidatura única que es presenta, i que l'encapçala Jordi Cuixart, que és empresari, membre fundador de FemCat i soci d’Òmnium des del 1996. La seva empresa, Aranow Packaging, és membre de Respon.cat i el Jordi és una persona compromesa amb el país. Sort, Jordi, i a tot l'equip de persones que conformaran aquesta junta directiva en moments tan transcendentals per a Catalunya.