1.6.13

Sobre la personalització de les trameses genèriques de mail

La gestió dels correus electrònics i la resta de missatges que ens arriben per la resta de canals s'ha convertit en un gran maldecap.

Jo he de confessar que no me n'acabo d'ensortir. No detallaré ara els maldecaps que em comporten, que es van veure incrementats amb el canvi a Mac. No parlaré ara de tecnologia sinó de l'ús humà de les trameses genèriques.

Cada cop més, els emissors personalitzen el missatge amb el nom del destinatari. Això agrada molt als de màrqueting. Sincerament, no m'agrada gens i ho considero molest.

Quan algú se m'adreça pel nom, de manera personalitzada, penso que es tracta d'un missatge que va per a mi. I me'l començo a llegir. Quan m'adono que es tracta d'una tramesa adreçada a milers de destinataris, l'esborro de seguida. Ho visc com un frau a la relació personal que havia establert en les primeres paraules.

Molts pensareu que exagero. No és una qüestió merament de punt de vista sinó pràctica. Quan has d'anar esborrant desenes de correus, corres el risc d'esborrar-ne alguns que sí que anaven dirigits a tu directament. Ja he comès errors d'aquesta mena en alguna ocasió. El fet que un missatge porti el teu nom fa rellegir-se'l amb més atenció pensant que pot ser realment per a tu.

Desconec si la tecnologia em pot proveir d'algun sistema per a discriminar si sóc EL destinari o UN destinari entre milers. Cap problema a rebre els altres correus, molts dels quals sóc subscriptor. Però vull gestionar-ho d'una manera més amigable.

És per això que agrairia que la personalització amb el nom de correus massius fos considerada una mala pràctica comercial.

Algú més hi està d'acord... o m'estic fent gran???