2.6.13

Camp Nou 1985: jo hi vaig ser. Camp Nou 2013: jo hi seré

El 6 de juliol de 1985, 103.000 persones van omplir el Camp Nou per assistir a un concert de Lluís Llach. Era el primer cop que a l'estat espanyol un cantant congregava tanta gent en un estadi. Aquell concert va esdevenir un clam per la llibertat de Catalunya i en defensa de la llengua catalana.

Recordo molt bé aquell concert... Fins i tot vam muntar un parell d'autocars -que se'ns van emplenar de seguida- des del Consell de la Joventut de Vilanova i la Geltrú, que en aquell llunyà 1985 vaig  presidir. I recordo sobretot alguns moments, algunes sensacions, algunes cançons... La impressió que el país seguia enfortint-se i que malgrat el franquisme recent anàvem caminant endavant. Hi havia il·lusió! Recordo com l'emoció li va jugar aquella mala passada a la Laura... un fragment per a la història.

Ens pensàvem que l'èpica d'aquests concerts ja era història. Que la democràcia ja cobria la necessitat de llibertat de la gent. Però la història no ens ha portat cap aquí, i ara cal tornar a reivindicar i a fer actes excepcionals, memorables.

I el FC Barcelona tornarà a cedir el Camp Nou perquè el 29 de juny s'hi faci un concert per la independència, que vol ser un missatge clar de la fortalesa del moviment independentista al carrer. I ara hi tornaré a ser, no m'ho vull perdre.

El "Concert per la Llibertat: 2014 Fem-ho possible" tindrà un enorme cartell d'artistes. La llista d’actuacions complerta és la següent: Alessio Lega,  Andreu Rifé, Amadeu Casas, Beth, Bikimel, Carl Carlton, Carles Santos, Castellers de Vilafranca, Cesk Freixas, Companyia Elèctrica Dharma, Cobla de Cambra de Catalunya, Cris Juanico, David Alegret, Dyango, Fermín Muguruza, Ferran Piqué (Els Amics de les Arts), Franca Masu, Gerard Quintana, Gorka Knörr, Gossos, Grup de Folk, Ivette Nadal, Joan Amèric, Joan Dausà, Joan Isaac, Joan Pau Cumellas, Joana Serrat, Jofre Bardagí, Jordi Batiste, Lídia Pujol, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Marina Rossell, Mayte Martín, Mercedes Peón, Miquel Gil, Mouss & Hakim , Nena Venetsanou, Orfeó Català, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), Paco Ibáñez, Pascal Comelade, Pastora, Pau Alabajos, Pedro Guerra, Pep Sala, Pere Jou (Quart Primera), Peret, Projecte Mut, Quico Pi de la Serra, Sabor de Gràcia, Sopa de Cabra, Titot i David Rosell (Brams), Xarim Aresté (Very Pomelo), Yacine Belahcene, Yannis Papaiannou.

El ‘Concert per la Llibertat. 2014: fem-ho possible” serà un espectacle inèdit que farà un recorregut per diverses cançons que formen part de l’imaginari col·lectiu del país i d’arreu del món que han servit per reclamar la llibertat de les persones i dels pobles. Entre aquestes cançons n’hi haurà algunes de les més emblemàtiques de Lluís Llach, interpretades pel propi autor i per artistes de diversos països i diverses generacions.

El Concert, organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, se celebrarà a partir de les 20 hores i estarà previst que acabi al voltant de la mitjanit i la venda d’entrades es farà exclusivament a través d’internet a partir de demà 3 de juny, a les webs concertperlallibertat.cat, al TresC, telentrada, i a Atrapalo.com.

El gran concert rememorarà el del 1985 amb Llach al Camp Nou, i serà dirigit i coordinat per Gerard Quintana i Lluís Danés. L'objectiu de la convocatòria és exhibir tremp independentista i enviar un missatge internacional en favor de l'autodeterminació i l'estat propi.