26.11.12

Acte commemoratiu del Xè aniversari i lliurament dels IX Premis ACCID I VII Premis ACCID-ÒMNIUM

  • Al matí he participat a l'acte dels 10 anys de l'ACCID i a la tarda a la preparació del proper Congrés de l'ACCID
L'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID) va celebrar el passat 26 de novembre un acte commemoratiu del seu desè aniversari (2002-2012). En la primera part de l’acte van intervenir Ferran Termes i Oriol Amat, president i vicepresident de l’ACCID, així com Joan B. Casas en representació dels col·legis professionals que formen part de la Junta Directiva. ACCID va ser promoguda pels Col·legis d’Economistes, Censors Jurats de Comptes i Titulats Mercantils i Empresarials de Catalunya. Posteriorment, es van afegir el Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l’Administració Local i el Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya.

Els ponents van coincidir en destacar que des de la seva creació l’ACCID ha aconseguit reunir més de 10.000 socis numeraris i 240 entitats i empreses que son sòcies protectores, i ha desenvolupat un important treball de divulgació en el camp de la comptabilitat i la direcció, amb més de 90 llibres publicats i un gran número de conferències, jornades i congressos organitzats.

En la segona part de l’acte es va realitzar l’entrega de la novena edició dels Premis ACCID que reconeixien els professionals i empreses que destaquen per la seva labor en el camp de la comptabilitat a Catalunya. Els premiats van ser: Vicente Ripoll, premi a la excel·lència acadèmica; Lluís Mata, premi a la trajectòria professional “in memoriam”; la Universitat Oberta de Catalunya, premi a les bones pràctiques en informació financera; i Daniel Salrach, Guillem Roig, Marc Chamarro, Albert González i Albert Morgades, premi al millor cas pràctic.

També es va realitzar l’entrega de la sèptima edició dels Premis ACCID-ÒMNIUM que reconeixen els professionals i empreses que destaquen per la potenciació de l’ús del català en l’àmbit acadèmic i empresarial. Els premiats van ser l’empresa Embotits Salgot, premi a la potenciació de l’ús del català en l’àmbit empresarial, i Mª. Àngels Farreras, premi a la potenciació de l’ús del català en l’àmbit acadèmic.

Al final de l’acte, es va servir un lunch a tots els assistents a l’acte, i es va entregar un llibre memòria dels 10 anys de vida de l’Associació.

Se celebra la primera reunió infomativa del V Congrés ACCID


El passat dilluns dia 26 de novembre es va celebrar a la seu de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), la primera reunió informativa del V Congrés ACCID.

A la reunió van assistir els membres del Comitè Organitzador i Científic, així com els coordinadors de les comissions de treball ACCID. Els representants van ser: Santiago Alcover (UIC), Fina Alemany (UPF), Juan B. Álvarez (PWC), Josep M. Canyelles (Responsabilitat Global), Miquel Carrió (EFM), Mª Àngels Farreras (UdG), Albert Fernández (IESE), Joan Mª. Gimeno (PIMEC), Laura González (DATEV), Jordi Martí (ACP), Lourdes Melero (APTTC), Miquel Miró ( Miguel Torres), Pilar Morera (UdG), Ulrich Müller (ICV), Diego Prior (UAB), Enric Rius (CECOT), Eduard Ribes (UIC), Josep Ribó (COGAC), Josep Sabaté (E&Y), Joaquim Rabaseda (UdG), Joan Ramón Sagalés (CSITAL), Mª Victòria Sánchez (URV), Alejandro Serra (ICV), Enric Serradell (UOC), Josep Torres (EUNCET), Guillermo Vidal (Cuatrecasas).

Durant la reunió es va presentar la proposta de programa del Congrés i es va obrir un torn de suggeriments i propostes de temes d’interès que es podrien tractar en aquesta nova edició. Igualment es va presentar el dossier de patrocinis per tal de difondre a diverses entitats col·laboradores.


Nota: Josep Maria Canyelles és coordinador de la Comissió d'RS de l'ACCID



Piulades enviades al twitter:
Parlant sobre continguts Congrés Comptabilitat ACCID: empreses, experts i acadèmics demanen q s'abordi viabilitat econ de nou estat català
A la Universitat Internacional de Catalunya, organitzant el 5è Congrés Català de Comptabilitat i Direcció de l'ACCID (6-7 juny 2013)
Ara... Aquesta sigla de l'ACCID cadascú la diu com vol! Plana/aguda, ks/kth/s/th... 8 variants + la sorprenent athith! 'aksít' sisplau!
Mai havia sentit un espanyol pronunciant ACCID: "athith", com si fos AZIZ en castellà. Si no fos pel context no l'hauria entès pas! Aksít!
Acte commemoratiu X aniversari , lliurament IX Premis ACCID i VII Premis ACCID-ÒMNIUM. Oriol Amat fa història