20.3.08

Reconeixement a Cassià Maria Just

Fa uns dies va morir Cassià Maria Just, que fou abat de Montserrat entre el 1966 i el 1989. Per la seva vocació social volem fer-hi referència, a títol d'homenatge i reconeixement pòstum, des d'aquest espai.

Com a religiós, Just es va caracteritzar per una defensa aferrissada dels drets humans. Va ser molt crític amb el discurs oficial de l'Església, ja que creia que la jerarquia eclesiàstica estava encotillada i havia de canviar i modificar el seu missatge en temes com l'eutanàsia, l'homosexualitat i l'avortament, per apropar-se més a la societat

El 1964 va ser nomenat prior del monestir i el 1966 va ser escollit abat en substitució de l'exiliat Aureli Maria Escarré i Jané, de qui va seguir la línia de defensa dels drets humans i de la personalitat catalana, tot mantenint la projecció nacional i internacional de Montserrat. Va vetllar per mantenir una bona convivència i en va defensar el patrimoni històric i cultural.


Fundació Cassià Just per a la integració sociolaboral de les persones amb problemes

Fem referència a una de les seves obres que perduraran i que és bo ajudar a divulgar. La Fundació Cassià Just és una entitat de caràcter social que treballa perquè el dret i la llibertat de les persones fràgils siguin reals i efectives. La seva finalitat és acompanyar a persones - joves i adultes - que presenten importants necessitats a l’hora de la seva promoció personal, laboral o social.

Per mitjà de la inserció laboral acompanyem a les persones amb fragilitats a sostenir-se en els diferents contexts de la vida a través de Cuina Justa. Un nou concepte d’empresa, Empresa Solidària: Cuina Justa.

Web: www.fundaciocassiajust.org/

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS