14.3.08

Nous documents sobre el paper de la dona en l'empresa

Resolució del Parlament Europeu sobre el paper de la dona en la indústria

El Parlament Europeu ha aprovat una Resolució en què subratlla el paper de la dona en el sector industrial i demana als estats membres que adoptin les mesures necessàries per lluitar en favor de la igualtat de salaris i condicions laborals amb els homes. Entre altres mesures, es demana a la Comissió Europea i als estats membres que instin les grans empreses a elaborar i implantar, amb caràcter obligatori, els seus propis plans d'igualtat.

També demana als estats membres que fomentin programes d'iniciativa empresarial femenina en el sector industrial i que donin suport econòmic a la creació d'empreses per part de dones.

Resolución del Parlamento Europeo, de 17 de enero de 2008, sobre el papel de la mujer en la industria


Igualtat entre dones i homes 2008 - Informe de la Comissió Europea

Així mateix, la Comissió Europea ha publicat l'informe Igualtat entre dones i homes corresponent a l'any 2008, que es presentarà a la Cimera de Primavera de l'UE els dies 8 i 9 de març.

D'acord amb l'Informe les dones continuen desafavorides en el mercat de treball en comparació amb els homes. Malgrat tenir un nivell d'estudis més elevat (representen el 59% dels titulats universitaris), les dones tenen una taxa d'ocupació i uns salaris inferiors als dels homes. No obstant això, cal tenir present que la presència de les dones en els estudis d'enginyeria o ciència i tecnologia és més baixa que la dels homes mentre que és més elevada en els estudis de l'àmbit de salut, educació i humanitats.

Document


Estudi sobre el paper de les dones en la presa de decisions

La Direcció General d'Ocupació, Afers Socials i Igualtat d'Oportunitats de la Comissió Europea ha elaborat un informe que analitza el paper de les dones europees en la presa de decisions en els àmbits polític i econòmic.

La proporció de dones membres dels parlaments nacionals ha augmentat del 16% al 24% en l'última dècada (1997-2007), encara per sota de l'anomenada massa crítica del 30%, considerada necessària perquè les dones exerceixin una influència significativa en política. El percentatge de dones al Parlament Europeu està just per sobre d�aquesta xifra (31%). En els governs dels estats de l'UE la presència d'homes i de dones és de 3 a 1 (24% dones, 76% homes).

Les dones es troben també subrepresentades en la presa de decisions en l'àmbit econòmic. Així, per exemple, els 27 bancs centrals dels estats membres de l'UE estan dirigits per homes i només una tercera part dels llocs de responsabilitat en les petites empreses estan ocupats per dones (aquesta proporció baixa al 10% quan es tracta de les grans empreses).

El paper de les dones en la presa de decisions

Font: Generalitat de Catalunya

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Monitor de LCD, I hope you enjoy. The address is http://monitor-de-lcd.blogspot.com. A hug.