29.3.08

Premi català de l'any

A banda del premi a la persona millor català de l'any, que va correspondre a l'expresident Maragall, la convocatòria del Periódico i Televisió de Catalunya també ha reconegut dues altres iniciatives que volem destacar des d'aquest web:

El grup Grifols va obtenir el premi a la millor Iniciativa Empresarial del 2007 per la seva dedicació en el sector farmacèutic i hospitalari a la tasca més noble: la de salvar vides.

I Vicenç Fisas va rebre el premi a la millor Iniciativa Solidària de l'any passat com a impulsor de la campanya de diverses oenagés en favor de la transparència i el control del tràfic d'armes.

Els premis, que en el seu actual format amb participació del públic arriben aquest any a la vuitena edició, representen el reconeixement a personalitats molt diverses de Catalunya, l'esforç personal de les quals ha servit per enriquir la vida pública en molt diversos camps. Ernest Lluch, a títol pòstum, Pau Gasol, Manuela de Madre, Ferran Adrià, Joan Manuel Serrat, Joan Massagué i Neus Català van ser els premiats d'anteriors edicions i representen, cada un en el seu camp, el millor d'aquest país. A ells s'ha unit aquest any Pasqual Maragall, expresident de la Generalitat i exalcalde de Barcelona, un polític que ha sabut transcendir les cotilles que imposen un càrrecs institucionals tan alts per ser un personatge pròxim a la gent. La seva emocionant declaració que pateix Alzheimer i que es dedicarà ara a la lluita contra aquesta malaltia va commocionar fa uns mesos la societat catalana.

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS