28.3.08

Gas Natural i Banc Sabadell, úniques empreses catalanes en la final dels premis als millors informes

Fa uns dies parlàvem del spremis als millors informes d'RSE del món. Com que l’elecció dels guanyadors dels premis CRRA es fa de manera participativa online, el procés va mostrant qui queda ben posicionat. Ho podeu veure a www.corporateregister.com/crra . Els guanyadors es trien segons els vots emesos pels partprenents (stakeholders) que analitzen els informes d’RSE de cadascun dels 300 participants.
Gas Natural i Banc Sabadell són les dues úniques corporacions catalanes que estan presents en la final dels premis als millors informes. En tots dos casos es troben en la categoria de Millor informe i en la de Creativitat en comunicacions. Gas Natural, a més, també en Credibilitat per mitjà de l’assegurament, mentre que Banc Sabadell també ho està en Rellevància i materialitat.

Val a destacar que la gasista és l’única empresa de l’Ibex-35 que s’ha classificat com a finalista en tres categories i alhora és l’empresa de l’estat espanyol més ben valorada.

Tanmateix, lamentem que no hi hagi cap empresa nacional en la categoria de Pimes ni en la de Primera memòria, tot i el nombre de pimes catalanes moltes de les quals van fer la primera memòria en l’exercici passat. De fet, les memòries d’empreses catalanes suposen quasi un 5%, és a dir una de cada vint de les fetes arreu del món amb GRI. Esperem que de cara a futures edicions s’hi puguin presentar!

Per altra banda, comentant el progrés de l’RSE a Catalunya, també cal dir dues altres bones notícies:

Primera: el Banc Sabadell ha entrat a formar part de l’Índex FTSE4Good, un dels indicadors bursàtils que compleix amb els criteris econòmics, ambientals i socials que permet qualificar la inversió en l’empresa com sostenible.

Segona: El Global Reporting Initiative ha atorgat per segon any consecutiu la qualificació A+, la màxima possible, a l'Informe de RSE de La Caixa. Aquest distintiu es concedeix després d'un procés de revisió que comprova si és correcta l'aplicació dels nous estàndards de la Guia d'Elaboració de Memòries de Sostenibilitat de GRI, coneguda com G3. Per a la confecció de l'Informe de Responsabilitat Corporativa 2007, el qual conté per primera vegada les dades de les empreses filials de la companyia, l'entitat bancària va engegar un procés basat en la norma AA1000, iniciativa que ha permès millorar el diàleg amb els diferents grups d'interès i tenir en compte les recomanacions que van realitzar els seus representants en les reunions celebrades a Barcelona i Madrid. A més, des de fa un any la Caixa ha esdevingut la major caixa d'estalvis europea adherida als Principis d'Equador.

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS