29.3.08

Presentació del Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat

L’acte se celebrarà el proper dimarts dia 1 d'abril, a la sala Petit Palau del Palau de la Música Catalana (C. de Sant Francesc de Paula, 2), a les 19:00h.

Aquest pla té el seu origen en el 2n Congrés Català de l'Associacionisme i el Voluntariat, que es va promoure des de l'Institut Català del Voluntariat (Mem'02, Mem'03) a l'any 2002, organisme que vaig tenir el privilegi de dirigir fins a l'any 2004. És per això que ens fa una especial il·lusió donar a conèixer aquesta notícia, a banda que considerem que era una necessitat disposar-ne: no solament perquè era un compromís dels successius governs des del 2003 sinó perquè cal millorar el suport del sector públic al tercer sector i la capacitat d'incidència de les ONL a la vida pública, en un marc d'enfortiment de les organitzacions de la societat civil que no creï una major dependència institucional.

Dèiem que el compromís de la realització del Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat prové precisament del 2n Congrés. En el marc del procés de treball iniciat per l’INCAVOL l’any 2001 fins el 2003 conjuntament amb el sector associatiu i de voluntariat de Catalunya, va realitzar-se el 2n Congrés Català de l’Associacionisme i el Voluntariat, organitzat el 2002, en el qual es va aprovar un Manifest i les conclusions de les ponències que establien les línies bases per a l’elaboració del Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat.

Aquest pla és, doncs, com ha explicat l'actual director general, producte del treball de més de 6 anys d’una sèrie d’entitats del teixit associatiu, i de voluntariat i de l’administració de la Generalitat, impulsat i coordinat actualment per la Direcció General d’Acció Comunitària de la Secretaria d’Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques.

El PNAV vol ser el full de ruta per al disseny i l'execució de les polítiques de voluntariat de la Generalitat en els propers 4 anys i que integri les propostes i mesures elaborades pel teixit associatiu i de voluntariat per continuar impulsant el seu creixement i desenvolupament i la seva incidència política i social.

Fa uns mesos es van celebrar les terceres jornades (de les quals vam informar), les quals eren hereves de les primeres i segones, organitzades per l'Institut Català del Voluntariat (Incavol), i que van donar lloc respectivament al primer i al segon Congrés Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat.

DECRET 92/2003, d'1 d'abril, de creació de la Comissió Rectora del Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat

Per més informació per assistir a l’acte:
93 483 17 94
planacionalassociacionisme@voluntariat.org
http://planacionalassociacionisme.voluntariat.org/

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS