4.3.08

Els governs català i basc plantaran arbres a Kenya per a compensar les seves emissions de CO2

Els governs català i basc compensaran les emissions de diòxid de carboni dels seus viatges oficials en cotxe o en avió plantant arbres a Kenya. La plantació d’arbres, que es farà a través de la Fundació Green Belt Movement.

En el cas de Catalunya, aquesta decisió ha estat fruit d'un seminari emmarcat dins del Programa SostenibilitatxCO2, que pretén contribuir a la reducció i compensació de les emissions de diòxid de carboni derivades dels desplaçaments del Departament de la Vicepresidència.

El Govern basc compensarà les emissions de diòxid de carboni dels seus viatges oficials en cotxe o en avió plantant 232.000 arbres a Kenya en els propers tres anys. La plantació d’arbres, que es farà a través de la Fundació Green Belt Movement, equival a les 23.400 tones de diòxid de carboni que el Govern basc estima emetre en desplaçaments en que queda de legislatura.

Els arbres seran plantats per dones kenyanes que viuen al camp amb l’objectiu d’impulsar al mateix temps el paper de la dona i el desenvolupament de les comunitats més pobres del país africà, de manera que el programa té també un objectiu social.

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS