14.11.07

Què fer si et truquen a Costa Rica dient que tens el cotxe mal aparcat a Barcelona?

Dilluns 12-11-07 vam aparcar el cotxe al carrer Lepant, tocant a Aragó, de Barcelona, en una zona verda i amb el tiquet corresponent cobrint tota una setmana en la qual per raons professionals hem hagut d'anar a Costa Rica.

Vet aquí, però que dimarts rebo una trucada familiar dient que el cotxe es troba mal aparcat, ja que hi ha un rètol a l'inici del carrer en què clarament s'indica que des del dia 5-11-07 no s'hi pot aparcar per obres.

Què podem fer des de Costa Rica si tenim el cotxe mal aparcat a Barcelona? Però anem a pams... pot ser que realment l'haguéssim aparcat malament? Anem a comprovar-ho ja que afortunadament disposem d'una foto del succés. Una foto? Sí, sí, una fotografia, ja que han estat molts els problemes soferts sempre que hi ha obres. Com per exemple que la grua s'emporti cotxes ben aparcats però que molesten per les obres i els deixi a qualsevol altre carrer on no molestin (i busca'l!). Algú que no visqui a Barcelona no pot entendre el que suposen unes obres al carrer de les que habitualment tenen lloc aixecant centenars de metres de longitud.

Per tenir plena certesa demanem que ens enviïn un fotografia actual amb aquest presumpte senyal que des del dia 5 impedia aparcar-hi. I certament el senyal hi és, quan el dia anterior no hi era. Comparant la primera foto amb la segona, es pot observar com dilluns hi havia el rètol de la Zona Verda mentre que dimarts a la nit aquest estava cobert per un senyal que indicava la prohibició d'aparcar (ampliació en la tercera foto).

Parlem amb l'empresa responsable, la qual ens posa en contacte amb l'encarregat directe de les obres. Després d'una educada conversa, al cap d'una estona ens acaba reconeixent que efectivament el rètol hi va ser molt dies però que dilluns 5 va desaparèixer com a conseqüència d'un error d'alguna altra empresa subcontractada. El mateix encarregat ens confirma que ell mateix va fer col·locar de nou el rètol el dimarts dia 6.

Però les obres no poden parar i ens obliguen a treure el cotxe. Davant el nostre impediment transoceànic, i reconeixent que no tenim cap culpa, se'ns ofereix que un paleta el mogui si els deixem les claus. Algú ho deixaria fer? Finalment es fa responsable que divendres quan hagin d'avisar la grua municipal ens facin un 'moviment' del vehicle sense cap sanció.


P.S.: després d'uns quants mals de cap un familiar ha pogut anar a desplaçar el vehicle abans que calgués avisar la grua, amb el risc que provoquessin algun desperfecte o que finalment sí que l'acabessin multant.

El temps perdut, trucades, nervis, gestions familiars només van a càrrec de l'interessat... i tot per problemes típics de mala organització i de coordinació entre empreses.

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS