15.11.07

Més de 60 experts en conflictologia d'arreu del món


Responsabilitat Global hi va presentar la seva experiència sobre RSE, introduint el concepte de Territoris Socialment Responsables


L'augment de la importància i influència de les TIC en els processos de mediació i transformació de conflictes va marcar els debats del I Congrés Internacional: Conflictes, Conflictologia i Pau, que va organitzar el Campus per la Pau i la Solidaritat de la UOC. La capacitat de les noves tecnologies d'obrir nous espais de diàleg i negociació i l'ús que se'n pot fer en l'àmbit de la conflictologia van orientar gran part dels projectes que s'hi van presentar i debatre.

L'exdirector general de la UNESCO, Federico Mayor Zaragoza, es va mostrar confiat que l'ús de les noves tecnologies contribuirà a la creació d'una democràcia participativa.

En el seu discurs inaugural, Federico Mayor Zaragoza va denunciar la pèrdua de qualitat de les democràcies occidentals i va insistir en la idea de la "substitució de la justícia pel gran mecenatge". L'exdirector general de la UNESCO es va mostrar partidari de visualitzar els conflictes per a impulsar la mobilització de l'opinió pública.

Federico Mayor Zaragoza va insistir en el potencial de les TIC per a incrementar una democràcia guiada pels valors universals per a transitar per entremig de la cultura de la violència.

L'exdirector general de la UNESCO va fer un altre advertiment quan va afirmar que hi ha una part important del món –els països més subdesenvolupats– que està cansada d'esperar. Aquesta circumstància la va confirmar, i d'una manera dramàtica, el dirigent iraquià Basil Albadri, que va insistir en el fet que l'Iraq està cansat i exhaust després d'anys i anys de dictadura de Saddam Hussein, amb la complicitat dels Estats Units, i després de més de tres anys d'intervenció militar nord-americana.

Vols llegir més?
Document Integrar la complexitat dins un Territori Socialment Responsable. Josep Maria Canyelles. Responsabilitat Global.