2.11.07

S'acosta la Marató de TV3, enguany sobre les malalties cardiovasculars

Un any més, arriba la Marató deTV3, que enguany tindrà lloc el dia 16 de desembre i estarà dedicada a recaptar fons per a projectes de recerca biomèdica sobre les malalties cardiovasculars.

Durant més de 12 hores, l'esdeveniment mirarà de fer pedagogia entorn les múltiples malalties cardiovasculars i les seves conseqüències. El programa de televisió serà presentat pel periodista Miquel Calçada, i comptarà amb la presència de personalitats rellevants de la societat catalana que ajudaran a l'hora de recaptar diners.

La marató va ser en el seu moment una iniciativa pionera arreu de l'Estat espanyol, com a programa destinat a la recaptació de recursos per a una causa benèfica. Actualment, lluny d'haver-se vist superada per altres propostes i iniciatives, és l'espai televisiu que més solidaritat i col·laboració econòmica obté cada any a l'Estat.

Cal destacar que la Marató de TV3 és possible gràcies a la col·laboració de prop de 2.000 voluntaris i voluntàries cada any, en tot el desplegament de l'atenció telefònica, sense comptar totes activitats de divulgació en què intervenen metges arreu de Catalunya, i totes les persones i entitats que organitzen accions paral·leles amb la finalitat de recaptar diners per a lliurar-los el dia de la Marató.

El voluntariat 'de seu', els que estan agafant telèfons o que estan col·laborant en les activitats logístiques vinculades, són persones que hi participen en nom d'entitats, és a dir, que no són solament voluntaris ocasionals sinó que tenen una vinculació amb una entitat. Volem remarcar aquest fet en el sentit que s'ha pretès que la col·laboració en una activitat com aquesta, que sempre es pot considerar una acció agraïda, pugui ser feta per persones que ja fan voluntariat de tota mena al llarg de l'any, ja sigui en accions socials, de salut, comunitàries, culturals, ambientals, etc.

En algunes ocasions, des de sectors pretesament puristes del voluntariat s'havia criticat que el model de voluntariat de la Marató era 'institucional', cosa que no era sinó fruit del desconeixement de la manera com s'estava portant a terme.

El fet d'haver estat en l'organització durant moltes Maratons i d'haver hagut d'explicar aquest fet desenes de vegades, en actes públics i converses privades, ens porta a tornar-ho a explicar per tal de donar-li el valor que es mereix.

La Marató de TV3 no només és una excel·lent activitat solidària que ha aconseguit fer-se un lloc en el calendari de la ciutadania d'aquest país, sinó que té un model de gestió altament transparent, un èxit en la 'invesió social' en investigació dels recursos, i un model de participació voluntària que no promou un col·lectiu institucional sinó un reconeixement de les entitats i persones que dia a dia, setmana a setmana, fan del seu esforç i compromís un servei a aquells que més ho necessiten. Gràcies voluntaris i voluntàries!

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS