28.11.07

Canyelles proposa treballar per als Territoris Socialment Responsables en una jornada a Sabadell sobre inclusió social

Responsabilitat Global ha pres part avui en una jornada sobre inclusió social que ha tingut lloc a Sabadell i de la qual ja vam informar (Seminari sobre Plans Locals d’Inclusió Social a Catalunya).

La seva aportació ha girat al voltant del concepte de Territoris Socialment Responsables, però abans ha volgut destacar la força que està obtenint la Responsabilitat Social de les Empreses. En aquest sentit ha posat exemples d'empreses que, cada cop més, gestionen de manera no solament interessant sinó amb un enfocament fonamentalment vinculat a la seva estratègia i model de negoci.

L'RS de les empreses suposa un repte per a les administracions públiques i per a tota mena d'organitzacions, i la construcció d'un TSR té com a fonament la capacitat de diàleg entre organitzacions privades, públiques i socials que gestionin la seva responsabilitat.

Aquest model relacional que el promotor de Responsabilitat Global ha proposat descansa en la idea del triple guany: win-win-win, en que totes les parts hi surtin guanyant.

Josep Maria Canyelles ha conclòs que (a) cal incrementar les estratègies col·laboratives però entenent que s'han de fonamentar en un diàleg entre iguals, de tu a tu; (b) cal disposar d'una visió estratègica per totes les parts, també en el cas d'una administració que té la tendència a convertir en programes tot allò que toca manllevant-li sovint el sentit estratègic; (c) i finalment convertir els problemes en oportunitats, posant com a exemple l'oportunitat que poden suposar molts milers de nous ciutadans per a millorar la capacitat emprenedora, l'emprenedorisme que a la societat catalana sembla que pugui haver estat disminuint.

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS