13.11.07

No fer res contra el canvi climàtic seria "una irresponsabilitat criminal" segons l'ONU

El Grup Intergovernamental d'experts sobre Canvi Climàtic de l'ONU, reunit aquests dies a València, ha exigit a les autoritats mundials que emprenguin immediatament accions multilaterals per afrontar aquest fenomen, ja que un cop que s'ha comprovat que té base científica seria "una irresponsabilitat criminal" no prendre mesures.

Aquesta reunió ha suposat el pas previ a la cimera mundial de Bali que tindrà lloc al desembre, on l'ONU negociarà la nova estratègia multinacional davant els efectes del canvi climàtic per als pròxims anys. El nou marc que en sorgeixi rellevarà el Protocol de Kyoto, la vigència del qual acabarà l'any 2012.

Una de les idees de la trobada ha pivotat al voltant dels efectes que el canvi climàtic pot tenir al llarg del planeta i com els fenòmens generaran un impacte més rellevant en els països menys desenvolupats, ja que la seva dependència dels recursos naturals per a sobreviure és més gran i la seva capacitat d'adaptació i de resposta és lògicament més limitada.

Per la seva part, el Secretari General de l'ONU, Ban Ki Moon, va instar la comunitat internacional a intensificar els seus esforços en la lliuta contra l'escalfament global, en acabat de visitar l'Antàrtida atenent una invitació del govern xilè.

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS