6.11.12

CTecno: Smart City Expo World Congress i manifest dret a decidir

El Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) ens aporta novetats en referència al Smart City Expo World Congress i al seu manifest sobre l'autodeterminació

Enguany el CTecno ha tornat a col·laborar intensament en l’organització del Smart City Expo World Congress que tindrà lloc els propers dies 13, 14 i 15 de novembre de 2012 a Barcelona. El congrés és el punt de trobada a nivell mundial per a ciutats, responsables polítics, administració pública, experts, professionals de diferents àmbits i empreses interessades en abordar els desafiaments d’un nou escenari mundial en el que el 75% de la població estarà vivint en àrees urbanes l’any 2050. Hi podreu trobar tota la informació en aquest link.

En el marc d’aquest congrés el Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) juntament amb Localret col·laboren en una sessió titulada City Cases: Catalonia on municipis de Catalunya, representats pels seus electes, explicaran els aprenentatges, reptes i fulls de ruta en l’àmbit de les Smart Cities. Aquesta sessió es farà el dijous 15 de novembre de 2012 a les 17:30h al Smart City Expo World Congress (Fira de Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, http://goo.gl/maps/kTp2u). Trobareu més informació aquí.

Informe: Full de ruta per a la Smart City

Un dels objectius del Cercle Tecnològic de Catalunya, és la redacció d’informes sobre temes d’interès i actualitat en l’àmbit tecnològic. Per aquest motiu, CTecno ha editat un informe que té com a objectiu aportar la definició del concepte de Smart City, així com presentar el plantejament de Full de Ruta per a la seva implementació i unes recomanacions a l’hora d’abordar la seva posada en marxa.
A causa del component tecnològic de la missió de CTecno, es posa especial atenció en aquest informe a l’impacte que té el nivell de maduresa de la Smart City des de la perspectiva de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.
Trobareu l’informe en català i castellà, clicant als següents enllaços:
Full de Ruta Smart Cities (català)                             Hoja de Ruta Smart Cities (castellano)



MANIFEST SOBRE L’AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA

És un fet que en els últims temps la relació institucional, econòmica i fiscal entre Catalunya i Espanya ha estat la font de molts debats. Aquestes dificultats d’entesa afecten de forma transversal al nostre país, a la seva economia i al benestar dels ciutadans. El passat 11 de setembre serà recordat com el dia en que una important representació del poble de Catalunya va demanar pacíficament el dret a decidir el seu futur. Conseqüentment, el Parlament de Catalunya, representant de la sobirania del poble català, va aprovar una resolució a favor de consultar a  la ciutadania sobre el futur del país. El CTecno, com a entitat plenament democràtica i sense ànim de lucre, amb la voluntat de treballar per la  societat civil catalana i de fomentar la tecnologia com a eina al servei de les persones, no és aliena a aquesta realitat i, per tant, no pot romandre impassible davant els esdeveniments i reptes que afronta el nostre país. El CTecno, com a representant d’un ampli sector TIC de Catalunya, i per tant, part de la societat civil, creu que ha de donar suport inequívoc al poble de Catalunya i als nostres representants legítims en els reptes futurs que se’ns presentin, i això es defineix en un suport incondicional al Parlament de Catalunya i a la Resolució 742/IX que es va aprovar el passat 27 de setembre. En aquest context, el CTecno vol manifestar que:
  • El CTecno és conscient que el país, des de les seves bases i societat civil, és més viu que mai i aspira a tenir un nou projecte col·lectiu i que això representa una oportunitat per a fomentar i crear un sector TIC català fort i amb capacitat d’exportar al món.
  • Dóna ple suport a la consulta sobre l’autodeterminació del poble català, com exercici democràtic inqüestionable. Per això, en aquest camí cap a un nou encaix de Catalunya dins de la Unió Europea, el CTecno, en la seva funció de lobby democràtic davant els nostres governants, estarà al servei de les empreses i professionals TIC.
  • Fomentarà la cohesió de tot el teixit associatiu de les TIC catalanes per tal de donar suport i força a les reivindicacions polítiques i socials del nostre país, sense que això representi cap mena de trencament amb ningú.
  • És doncs la seva voluntat, donar suport al sector TIC i al Govern de Catalunya en tot allò que faci falta per a garantir un procés en el que les empreses i els professionals TIC trobin l’oportunitat de créixer i internacionalitzar-se.
Barcelona, a 25 d’octubre de 2012