25.2.11

Josep Maria Canyelles forma part del Comitè de Voluntariat de la Candidatura Barcelona Pirineu 2022






Per a donar suport tècnic expert i per a facilitar la implicació dels grups d'interès, la candidatura olímpica Barcelona Pirineu 2022 ha creat un Comitè de Voluntariat, el qual es va constituir el 26 de gener de 2011.

A la foto es veu bona part dels membres, amb el comissionat Enric Truñó al davant, acompanyat de Josefina Cambra, degana del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats de Catalunya. Al capdemunt de l'escala també apareix Josep Maria Canyelles, membre de la Comissió en la doble condició d'exdirector de l'Institut Català del Voluntariat i actualment expert en RSE i bon coneixedor de pràctiques com el voluntariat d'empresa.

A la sessió inaugural de la Comissió, el sr. Enric Truñó, Comissionat de l’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona va procedir a fer l’explicació del projecte de la candidatura Barcelona Pirineu per a l’organització dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern de l’any 2022.

El sr. Josep Maria Canyelles fa una intervenció cridant la atenció sobre el fet que cal pensar en la sostenibilitat del projecte de voluntariat, en la sostenibilitat durant el procés i en la sostenibilitat posterior als Jocs. Aprova el fet que els voluntaris surtin del teixit associatiu ja existent com una molt bona iniciativa, però que és important pensar en què faran després i en com poden integrar-se al servei de l’associacionisme, i en com poden sortir-ne beneficiats els propis voluntaris. S’afegeix a la opinió que no és normal que el sector públic generi i tingui estructures pròpies de voluntariat. [text extret de l'acta de la sessió]

Darrers articles i notícies sobre voluntariat a Responsabilitat Global:
PD: 27.2.11 - Vancouver visita Barcelona per a explicar el model de sostenibilitat i altres aspectes organitzatius dels seus Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern


Josep Maria Canyelles - Responsabilitat Global