7.10.16

No importa la grandària de l'empresa però sí el seu compromís vers els #ODS

L’expert en Responsabilitat Social de les Empreses i Organitzacions, Josep Maria Canyelles, durant la segona sessió del II Cicle Formatiu de Responsabilitat Social del Consell de Relacions Laborals

Disset són els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que guien la implementació de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, aprovada el 25 de setembre del 2015.

Durant el segon seminari del II Cicle Formatiu de Responsabilitat Social, l’expert  en Responsabilitat Social de les Empreses i Organitzacions, Josep Maria Canyelles, ha exposat com els ODS es plantegen com uns objectius orientats a l’acció, concisos, fàcils de comunicar, limitats en nombre i universalment aplicables.

Qualsevol empresa o organització, independement de la seva dimensió, pot aliniar aquests objectius al seu model de negoci sempre que hi hagi un ferm compromís. Es tracta, doncs,  d’implementar en la gestió diària de les empreses aquells ODS que estiguin més aliniats amb l’activitat que desenvolupin fent un exercici de transparència.

Exemples com aquell forn que es preocupa per utilitzar altres llavors per a la producció de pa (ODS 2) o aquella empresa que permet al consumidor comprar únicament les quantitats exactes que realment necessita (ODS 12), són alguns dels casos que s’han posat en valor i que fan possible l’aplicació pràctica d’aquests objectius.

Recursos bibliogràfics utilitzats pel ponent durant la sessió