28.10.16

"RSE: per a quan la velocitat de creuer?"

El butlletí d'RSE i Emprenedoria social de la Diputació de Barcelona divulga en el darrer enviament l'article "RSE: per a quan la velocitat de creuer?", que Josep Maria Canyelles va publicar a La Vanguardia, i s'hi fa un extracte de les principals afirmacions.


“RSE: PER QUAN LA VELOCITAT DE CREUER?”

El passat setembre es va publicar a la Vanguardia un article de l’expert Josep Maria Canyelles en el Monogràfic especial sobre Responsabilitat Social Empresarial (RSE).

Aquestes han sigut les afirmacions més destacades:
  • “L’RSE té parets de vidre i portes obertes” és a dir, l’RSE es caracteritza per la capacitat d’escolta, de diàleg i de mostrar capacitat de resposta.
  • “La resposabilitat social implica que una organització formalitzi uns compromisos des de l’ètica i que doni lloc a uns resultats de sostenibilitat”
  • “No val que una empresa faci filantropia quan esta duent a terme males pràctiques laborals o ambientals”
  • “Els reptes corporatius de l’RSE passen per comprendre com incorporar l’RSE intensament, en la cultura interna, en l’estratègia corporativa, per anar generant un negoci responsable des dels cinc vectors d’impacte: laboral, ambiental, social, econòmic i bon govern”
  • “Llavors, què hauria de fer una empresa en termes d’RSE? Entendre què se li demana, què li correspon, quin procés de millora ha d’abordar per aconseguir majors cotes de sostenibilitat. A més, existeixen agendes globals que faciliten identificar temes rellevants, com els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2015-2030 de Nacions Unides. O agendes locals com els Focus de l’RSE a Catalunya, de Respon.cat, perquè les empreses puguin comprendre millor què els demanen les societats on operen i obtenen els seus beneficis” 
Per visualitzar l’article complet, podeu seguir el següent enllaç