8.11.14

Reflexions newsletter novembre

És un plaer poder compartir amb tots els lectors d'aquest butlletí el vídeo - entrevista amb motiu de la posada en marxa del Màster Universitari de Responsabilitat Social Corporativa de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Les assignatures ja estan en marxa i hores d'ara molts alumnes participants ja estan en ple procés d'aprenentatge.

Però en aquests moments també cal ressaltar una altra circumstància. Envio el butlletí de novembre unes hores abans que comenci el procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya. Entre els articles que aporto en aquest butlletí n'hi ha uns quants que hi fan referència. De fet, al llarg d'aquests darrers mesos i anys, he mirat d'aportar reflexions vinculades a un enfocament de responsabilitat social, no solament de les empreses sinó dels poders públics, i sobre aprofundiment democràtic i drets humans i socials.

Els articles que aporto avui tenen una validesa més enllà del 9-N. Però acaben aportant-hi una visió. La circumstància ens permet reflexionar sobre la Responsabilitat Social en àrees sovint poc abordades, com els incompliments legals i Responsabilitat Social Corporativa, el voluntariat per al desenvolupament socioeconòmic... i democràtic o, més directament, sobre Trencar la legalitat?