22.11.14

Canyelles convidat a Teresina-Brasil a parlar sobre Territori Socialment Responsable i desenvolupament urbà

  • El IV Taller "Teresina Sustentável" es durà a terme el dia 27 de novembre
  • Instituto de Comunicação e Cultura (ICC), Instituto dos Arquitetos do Brasil - Piauí e CAU, i Conselho de Arquitetura e Urbanismo organitzen l'esdeveniment
  • Està dirigit a professionals de l'Arquitectura, l'Urbanisme i l'Enginyeria
L'esdeveniment comptarà amb ponents de renom nacional i internacional i està dirigit a professionals i estudiants d'Arquitectura, Planificació i Enginyeria, així com la comunitat en general.

A més d'Ana Carla Fonseca, també s'espera l'arribada del català Josep Maria Canyelles, que és especialista en Responsabilitat Global, Corporativa, Reputació i Territoris socialment responsables, que ens parlarà precisament de territoris / ciutats responsables des del punt de vista social.

"L'esdeveniment d'aquest any té com a objectiu proposar solucions per a curt i mitjà termini perquè el centre de la ciutat sigui més agradable per a les persones que transiten pels seus carrers cada dia. En aquest context, portem el camp cultural com a protagonista del desenvolupament de les ciutats, a partir d'una comprensió central i
necessària de la cultura com un recurs per ser preservat i millorat", diu Julio Medeiros, arquitecte i un dels organitzadors de l'esdeveniment.

Além de Ana Carla Fonseca está prevista a vinda do catalão   
Josep Maria Canyelles que é especialista em Responsabilidade Global, 
Reputação Corpativa e Territórios socialmente responsáveis 
e deverá nos falar exatamente sobre territórios/cidades 
responsáveis do ponto de vista social.

Els experts en l'arquitectura, l'urbanisme i la sostenibilitat en tot el país i altres parts del món es reuniran a Teresina, durant aquest any, per diagnosticar problemes en el creixement descontrolat de la ciutat. Amb aquestes anàlisis, es crearan els grups de treball proporcionar solucions sostenibles per al millor desenvolupament de la mobilitat urbana de la capital de Piauí, especialment al centre de Teresina, on els problemes de trànsit són més greus.

Les propostes dels grups de treball es donaran a conèixer durant el quart taller Teresina Sostenible, a saber: Mobilitat Urbana, Centre d'Habitatge, Corredor Cultural i Economia Creativa. La metodologia va consistir en un estudi de camp, juntament amb l'observació no participant, i relevamiento fotogràfic dels carrers, edificis i altres espais situats al centre de la capital.

Des de 2011 tres institucions del sector, l'Instituto de Comunicação e Cultura (ICC), l'Instituto dos Arquitetos do Brasil - Piauí e CAU i el Conselho de Arquitetura e Urbanismo, organitzen un esdeveniment anomenat Teresina Sostenible amb a fi de promoure i provocar debats que poden provocar canvis en les polítiques públiques relacionades amb la planificació urbana, l'habitatge, la mobilitat urbana, l'espai públic i el paisatge en la preservació del patrimoni històric, així com el patrimoni natural, els rius i els boscos, entre d'altres temes. D'altra banda, l'objectiu també és tractar de construir nous hàbits de la vida social que són més favorables a la nostra societat mitjançant l'establiment d'un millor coneixement del clima i el trànsit, per exemple. 

"Teresina Sustentável" és una iniciativa de l'Instituto de Comunicação e Cultura (ICC), l'Instituto dos Arquitetos do Brasil - Piauí e CAU i el Conselho de Arquitetura e Urbanismo.

La reunió es durà a terme el 27 de novembre, a partir de les 8:30 am, a l'Hotel Metropolitan. Les inscripcions estan obertes, són gratis, però les places són limitades. Per inscriure's cal enviar les dades d'inscripció al correu electrònic teresinasustentavel@gmail.com.



PROGRAMA

Horário Atividade

8h30 Abertura

9h Economia criativa nos centros urbanos
Palestrante: Ana Carla Fonseca -Diretora da Garimpo Soluções Criativas (SP)
Administradora, Economista e Doutora em Arquitetura e Urbanismo

10h30 Coffee break

10h45 Desenvolvimento de Territórios Socialmente Responsáveis
Palestrante: Josep Maria Canyelles - Socio-Consultor de Vector 5 (Barcelona, Catalonia)
Promotor de Responsabilidade Global

12 h Intervalo

14h00 Apresentação propostas GT1: Corredor Cultural
15h00 Apresentação propostas GT2: Mobilidade Urbana
16h00 Apresentação propostas GT3: Moradia no Centro
17h00 Apresentação propostas GT4: Economia Criativa nos Centro Urbanos

Referències i enllaços: