18.11.12

La rectora de la UOC proposa el model universitari per a la Catalunya independent


La rectora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Imma Tubella, llicenciada en Ciències Socials explica en aquest vídeo, quines característiques hauria de tenir, el model universitari català en una Catalunya independent.

Creu, que aquest nou escenari, permetria al sistema universitari del nostre país,  un grau d’homologació amb l’europeu molt més gran que l’actual, superant la supeditació al sistema espanyol, que esta molt més allunyat.

En una Catalunya independent a l'Espai Europeu d'Educació Superior es podria tenir graus de 180 crèdits i no 240 com Espanya es va encaparrar a tenir. En el seu moment els rectors catalans s'hi van oposar però el model espanyol es va acabar conformant de manera diferent d'Europa, ja que solament són Grècia, Bulgària i Espanya els estats amb 240.

Entre altres afirmacions, també considera que hi ha d'haver una protecció de la llibertat de càtedra però amb meritocràcia, no amb una seguretat vitalícia. O que un professor universitari ha d'investigar, i això no vol dir publicar articles per pur formalisme, que no llegeix ningú.