2.9.09

El Fòrum Empresa de Lleida dedica la seva revista a l'RSE


El número de setembre de la revista que edita el Fòrum Empresa de Lleida ha estat dedicat a l'RSE, amb el títol genèric de TREBALLANT PER A LA RESPONSABILITAT SOCIAL A LES EMPRESES.

Mariona Mesull ofereix un balanç històric de l'evolució de la RSE en la Unió Europea (UE), que s'inscriu en el context de la revisió intermèdia de l'estratègia de Lisboa i de l'estratègia revisada del desenvolupament sostenible.

Un article titulat “L’RSE avança malgrat la conjuntura” ha estat elaborat per Josep Maria Canyelles, promotor del think tank www.ResponsabilitatGlobal.com i assessor tècnic de la Cambra de Comerç de Barcelona.

També hi ha un article sobre RSE de Josep Presseguer, 2n Tinent d’Alcalde i Regidor de Promoció Econòmica i treball, de l’Ajuntament de Lleida, vicepresident 2n de la Diputació de Lleida i responsable de CEEI Lleida.

Com a part del món empresarial local, la revista ofereix dues entrevistes a directius d’empreses compromeses en RSE. D’una banda, Pere Pauné, director-gerent de SADA Catalunya SA – Grup Nutreco: "Quan nosaltres aconseg uim transmetre als nostres treballadors que l’empresa no és només màquines i edificis, sinó que ens preocupem per les persones que hi ha dins, és com si féssim un salt de qualitat”.

En segon lloc, s’entrevista a Rafael Oncins, director d’RS de Supermercats Plusfresc (Supermercats Pujol S.L.): "Les empreses que apliquin polítiques per desenvolupar l’RSE, els serà més fàcil donar a conèixer els seus valors i obtindran el reconeixement dels grups d'interès”.

Accés a la revista en PDF