Jeremy Rifkin (1945) és un prestigiós economista nord-americà i teòric de laTercera Revolució Industrial. Aquesta teoria propugna que abandonem l'economia basada en el petroli de les grans corporacions i que ens dediquem a generar energies renovables des de casa, que les famílies emmagatzemarien en hidrogen. Aquesta setmana Rifkin ha visitat Barcelona i hi ha fet una conferència. En aquesta entrevista amb VilaWeb (vídeo) explica la seva teoria.
Segons Rifkin, acabarem compartint l'energia de la mateixa manera que compartim la informació a la xarxa. Cada edifici serà una petita planta que obtindrà energia del sol, del vent o de la calor del sòl. Aquesta energia, convertida en hidrogen i emmagatzemada en dipòsits, es transformarà en electricitat, electricitat que els ciutadans compartiran. 'Els edificis, la construcció, són la primera causa del canvi climàtic. Doncs també seran la solució. Tots els edificis seran petites plantes d'energia.'
Rifkin, que és assessor d'Angela Merkel i de la Comissió Europea, desconfia del somni americà, el de les mateixes oportunitats de triomfar per a tothom, i s'inclina pel somni europeu, que seria el de 'l'aspiració a la qualitat de vida'. I proclama: 'Hem de deixar d'obsedir-nos a voler ser rics.'
Des de la Foundation on Economic Trends, que ell presideix, mira d'involucrar les grans empreses del sector (immobiliàries, tecnològiques, grans constructores i cooperatives socials) perquè fomentin un model econòmic que abandonaria el petroli de les grans corporacions i es basaria en l'hidrogen emmagatzemat per les famílies als edificis.
19.9.09
Jeremy Rifkin: 'Tots els edificis seran petites plantes d'energia'
Entrevista amb l'economista Jeremy Rifkin (1945), autor de la Tercera Revolució Industrial, que aposta per abandonar l'economia del petroli i centrar-se en energies renovables que les famílies generarien des de casa.
Jeremy Rifkin : 'Tots els edificis seran petites plantes d'energia'
[accés a l'entrevista en anglès amb subtítols en català] 5 min 54 seg
En l'entrevista s'hi tracta sobre la producció d'energia des de cada edifici i les solucions de l'energia distribuïda, l'emmagatzematge per mitjà d'hidrogen... Apunta que l'actual cultura, amb tota una generació per sota dels 40 que ja ha crescut en una cultura de la informació distribuïda, estem més ben preparats per parlar d'energia distribuïda. Finalment fa una interessant reflexió sobre el somni americà i el somni europeu. Mentre que l'americà es basa en una societat individualista, de cowboys, l'europeu barreja l'individualisme amb la qualitat de vida, valors que segons Rifkin ara són més valorats pels joves americans en una societat i una economia que ja no són de frontera.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada