12.9.09

No hi ha més notícies que la grip A?

Quin mesos informatius amb la grip A!!! Costa d'entendre com tants mitjans de comunicació poden haver sucumbit a l'interès a generar por mediàtica per una grip que ha causat alguns pocs morts. Com pot ser notícia dia rere dia la mort d'alguna persona (no sé si en portem dues o tres als països catalans) mentre que altres malalties com fins i tot la grip comuna té un impacte més gran? Si el criteri per a prioritzar una notícia és el de l'impacte que genera és clar que ha algú se li han girat els cables i intenten crear el pànic per tal que sigui notícia.

Què s'amaga darrere de la grip A? Per què la insistència? No hi ha més morts per altres malalties? No hi ha notícies que també reclamen l'atenció? Aquest documental de Julián Alterini ens en dóna una opinió. Sigui quina sigui la de cadascú, sembla injustificat el comportament que estan tenint els mitjans de comunicació tant del país com del conjunt de l'estat. Desconec si en altres països d'Europa succeeix el mateix però en tot cas no hi ha indicis que sigui en el mateix grau i insistència que entre nosaltres.

3 comentaris:

Natrummur ha dit...

Ara que molta gent ja s'està començant a donar compte del que les farmacéutiques estan fent amb la grip A, espero que la gent comenci a reflexionar si no pot ser que ens estiguin també manipulant amb altres malalaties com el càncer i totes les altres...

Josep Maria Canyelles ha dit...

Els professionals i científics crítics no tenen veu. Com a màxim -i ja és molt- hi ha alguna entrevista com la que apareix avui al Periódico:

Joan-Ramon Laporte, catedràtic de Farmacologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, i director de l'INstitut Català de Farmacologia.: "Hi ha molta gent interessada a exagerar els riscos de la grip A", on diu coses com:

"Coneix amb precisió, perquè els investiga des de fa decennis, què són els fàrmacs i les vacunes. Reconeix tant el seu poder terapèutic com els seus riscos i insuficiències. Desconfia de la majoria de consignes i missatges sobre el virus gripal A/H1N1 que han llançat les principals estructures sanitàries del món des que va ser descrita la nova grip. L’inquieta l’escassa investigació que subjau a decisions polítiques tan transcendents i costoses com, per exemple, l’adquisició massiva d’antivirals. No té por de la grip A."

No és gaire però ja està bé...

Josep Maria Canyelles ha dit...

L'enllaç de la notícia: http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=644560&idseccio_PK=&h=090913