22.9.09

La cooperant catalana Vicky Sherpa, ferida greu per una pallissa de la policia del Nepal

La coneguda cooperant catalana Victòria Subirana (Vicky Sherpa) es
troba hospitalitzada des de fa dies en un hospital del Nepal després de rebre una
pallissa per part de la policia del país, segons ha informat avui Carles Llorens, secretari de relacions Internacionals de Convergència Democràtica de Catalunya.

Llorens ha assegurat que la situació de Sherpa, impulsora de l'Escola Catalunya al Nepal, és deguda a la delicada situació política del país i a l'enorme corrupció existent entre els mateixos estaments oficials. La professora de 50 anys, que manté una escola per a nens i una altra per a mestres finançades des de Catalunya, es troba en greu perill i s'ha demanat ajuda a les institucions catalanes i espanyoles.

Els motius que la cooperant ha adduït indiquen que la seva organització ja no estava disposada patir la corrupció de la polícia local, que demanaven diners regularment per a deixar-los fer la seva tasca educativa.

Victòria Subirana. Foto: ELISENDA PONS
Victòria Subirana. Foto: ELISENDA PONS

Llegim al Periódico que, segons Llorens, la cooperant està "atemorida", ja que està convençuda que quan surti de l'hospital la mataran. Subirana fa 20 anys que viu al Nepal, on ha fundat una escola per a nens i una altra per a mestres, a més de projectes amb microcrèdits i per a famílies sense recursos. També Impulsa la Fundació Vicky Sherpa.