23.9.09

Crits de 'Viva España' a Sálvame mentre Karmele Marchante intenta entonar Els Segadors

La cadena de televisió Telecinco manté de manera constant una línia periodística ideològica que concep l'estat espanyol com una realitat homogènia on la diferència hi té una cabuda limitada. La seva dèria crònica envers tot allò que sigui català arriba a ser malaltissa i es percep en notícies, posicionaments públics i en tota mena de programes.

En el programa Sálvame, com veiem a la notícia que reproduïm tot seguit, també han contribuït a enfortir el sentiment xenòfob. La cadena es permet jugar amb foc, reforçant tòpics, i permetent i amplificant expressions d'odi envers Catalunya. Atesa la sensibilitat al voltant dels temes identitaris a l'estat espanyol i els intents sistemàtics d'acabar amb les diferències perpetrats especialment pels règims totalitaris, aquesta és una matèria en la qual els mitjans de masses haurien d'actuar amb un criteri de prudència i procurar no atiar sentiments basats en baixes passions. La responsabilitat envers la societat per part d'aquesta cadena està sota zero.

Crits de 'Viva España' a Sálvame mentre Karmele Marchante intenta entonar Els Segadors
16/09/2009
Crits de 'Viva España' a Sálvame mentre Karmele Marchante intenta entonar Els Segadors
La periodista Karmele Marchante ha tornat a protagonitzar un nou espectacle al programa de Telecinco Sálvame. En aquest cas, la tortosina s'ha encarregat de destrossar l'himne nacional de Catalunya, Els Segadors, amb una interpretació no recomanada per les oïdes més sensibles. El presentador del programa, el badaloní Jorge Javier Vázquez, va dirigir-se a Marchante per replicar-li que “no té cap nivell de català”, ja que la periodista de Tortosa no té cap títol oficial d'estudis de la nostra llengua. Vázquez, aleshores, es va mofar d'ella dient-li que no era lògic que no tingués cap demostració oficial dels seus estudis sent una “lluitadora per la independència de Catalunya”.

Karmele Marchante, irritada, va aixecar-se de la cadira puny en alt i va començar a entonar Els Segadors. O més ben dit, a desentonar. Amb prou feines va poder cantar els primers compassos de l'himne, perquè el públic i la resta de tertulians van començar a increpar-la amb crits de Viva España. Belén Esteban, mentrestant, s'ho mirava amb una cara que no denotava gaire simpatia. Jorge Javier Vázquez, veient l'escàndol que s'estava montant, va demanar-li a Marchante que parés i va reptar-la a cantar l'himne asturià. La tortosina no va tenir cap inconvenient a destrossar un altre himne amb el seu particular estil coral.

Més informació: