L'àmbit d'actuació és cada vegada més directe i abasta des de les escoles fins els comerços i els restaurants de la zona. La idea és afavorir el consum dels productes locals per a poder mantenir també una manera de viure i l'entramat social que implica.
El Consell Comarcal participa alhora en el projecte d'àmbit europeu Agriproxi, vinculat als ajuts interreg, que promou la producció de proximitat.
D'altra banda, aquesta segona etapa de la campanya conté la introducció d'un nou model de menjador escolar "eco-local" (productes ecològics i convencionals de comarques de l'entorn) que es complementen amb la divulgació a través de la creació d'horts escolars ecològics i cursos de cuina, tallers de gust, tallers de pa, formatges, embotits, etc. que s'impartiran durant tot el curs.
La campanya d'aquest 2009 també inclou l'inici d'una experiència de turisme associat a l'activitat agrària que preveu la realització d'uns itineraris agroalimentaris que donaran a conèixer l'activitat pagesa i ramadera i els productes que elaboren els mateixos artesans.
Més informació: Campanya "Del tros al plat"
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada