24.5.18

Barcelona Activa impulsa la Responsabilitat Social de les empreses amb l’acompanyament expert de Vector5

  • Les empreses participants han valorat el programa i l’acompanyament de Vector5 de manera excel·lent, fet que facilita que es pugui tornar a convocar per arribar a més pimes.
  • Tretze pimes amb sensibilitat en RSE han fet el pas a gestionar de manera més sistematitzada els seus compromisos amb els grups d’interès i posar-los en valor.

Vector5 | Excel·lència i sostenibilitat ha acompanyat tretze pimes de Barcelona en el marc del programa “Empreses responsables de Barcelona” promogut per Barcelona Activa, amb l’objectiu que cada vegada més les petites i mitjanes empreses integrin els valors de la Responsabilitat Social i estableixin compromisos ètics en la seva gestió empresarial.

El programa “Empreses responsables de Barcelona” ha posat un marc de trobada entre persones de nivell directiu d’organitzacions de sectors empresarials ben diversos per facilitar de fer el pas a estructurar els seus compromisos amb la societat a través de la gestió de la seva Responsabilitat Social (RSE).

La metodologia del programa, aportada per Vector5, la consultora amb més experiència amb RSE a les pimes, ha permès elaborar una fitxa de les bones pràctiques d’RSE de cada empresa, que ha donat lloc després a una infografia amb el recull de les accions més rellevants en aquesta matèria. Per a cada empresa, finalment, s’ha fet un pla d’acció per avançar en la gestió empresarial responsable a partir de la diagnosi i segons els interessos corporatius de cada participant.

El programa s’ha tancat amb una sessió de cloenda en què les tretze empreses participants, Aestivum, Atlantis IT, Bodevici, Caffe d’Autore, Dekra, Ges-Emer, Hotel Miramar Barcelona, Masclans Disseny, Mosaic Facto, Grup Optimiza, Sertram, Social Forest i Softonic Internacional, han avaluat la iniciativa valorant tant la metodologia com el contingut amb un excel·lent. També s’han fet propostes de millora de cara a futures edicions, posant en valor les sinergies sorgides d’aquest grup d’empreses compromeses i apreciant la importància de compartir experiències per abordar la gestió empresarial responsable amb un coneixement més ampli i profund d’aquesta matèria.

L’acte de cloenda ha permès compartir les fites de cada empresa i, en un gest carregat de simbolisme, cadascuna de les empreses participants ha lliurat a Barcelona Activa la infografia on estan recollides les seves principals bones pràctiques, les quals han estat identificades en el marc del programa en els cinc vectors de la Responsabilitat Social: bon govern, econòmic, social, ambiental i laboral.

Aquest document ha estat recollit per Lorenzo di Pietro, director executiu d’Emprenedoria, Empresa i Innovació, Barcelona Activa, que ha mostrat satisfacció pel desenvolupament del programa i ha anunciat l’imminent llançament d’una propera edició.