22.10.17

En un territori socialment responsable es poden abordar millor els reptes, diu Canyelles a Dénia

  • El Cercle Empresarial de la Marina Alta i la Fundació Baleària pretenen convertir la comarca en el primer Territori Socialment Responsable del País Valencià. 
  • Josep Maria Canyelles va defensar l'interès de desenvolupar Territoris Socialment Responsables.
  • Les jornades tenen lloc amb la col·laboració de la Seu Universitària de Dénia i la Direcció General de Responsabilitat Social de la Generalitat Valenciana.

Divendres va tenir lloc la conferència-col·loqui sobre “Fer de la Marina Alta una comarca socialment responsable”, a càrrec de Josep Maria Canyelles, soci-consultor de Vector 5. L'acte va tenir lloc a l'auditori de l'Estació Nàutica de Dénia davant d'una cinquantena d'assistents.

Canyelles va explicar què pot aportar parlar de territoris socialment responsables, en primer lloc com a evolució del concepte de responsabilitat social de les empreses, i després com a aplicació a administracions, a entitats socials i a tota mena d'organitzacions, per a afavorir una major presència dels valors ètics i de sostenibilitat a la societat, i augmentar el nivell de diàleg entre grups d'interès en matèries d'RS.

L'expert en responsabilitat social de les empreses i les organitzacions va posar diversos exemples de territoris socialment responsables i les oportunitats i dificultats per gestionar-los així com la complementarietat que suposa als models de governança impulsats pels governs: els TSR permeten un colideratge més distribuït per part dels diferents agents per contribuir a abordar els grans reptes que té una societat o un territori, sense perjudici de les responsabilitats que pugui tenir una administració. El fet és que avui dia certs reptes de la societat tenen una complexitat tan elevada que no poden ser abordats amb efectivitat per cap agent al marge de l'establiment de sinergies amb molts altres agents concurrents.

Canyelles, que és també el promotor de Responsabilitat Global, ja havia intervingut sobre TSR fa quatre anys a l'Estació Marítima de Dénia:
La jornada va ser inaugurada per la presidenta del Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA), Sonja Dietz, que va destacar la importància d'aquesta iniciativa, que implica diferents agents en el camí cap a l'aconsecució d'un territori socialment responsable. Dietz va indicar que "és la primera ocasió que unim el sector públic, el privat i les organitzacions sense ànim de lucre per aprendre i treballar junts".

També va intervenir en la inauguració Josep Vicent Mascarell, director de l'Àrea de Responsabilitat Social i Reputació de Baleària, que va incidir en el potencial de l'RSC per vincular el creixement de les empreses amb el desenvolupament sostenible dels territoris. Mascarell va explicar que "a Baleària fem negocis responsables perquè hi creiem i perquè creiem que ser honestos és rendible, com hem comprovat en la nostra aposta per l'eficiència energètica i la reducció d'emissions en el transport marítim. Traslladar aquest coneixement a altres empreses i entitats de La Marina és sens dubte un actiu per a la zona".

Notícia a Canfali - Marina Alta:




Aquestes jornades van dirigides a organitzacions públiques i privades, empreses i ONG. Després de la conferència inaugural durant aquesta setmana tindran lloc aquests actes:


Fase 2: Desenvolupant la Responsabilitat Social de cada sector 

Dilluns 23 d’octubre, a les 9:30 h.: Seminari directiu RSA
  • Dirigit per: Josep Maria Canyelles. 
  • Destinataris: representants d’ajuntaments i organitzacions publiques

Dilluns 23 d’octubre, a les 16:30 h.: Seminari directiu RSE
  • Dirigit per: Josep Maria Canyelles.
  • Destinataris: representants de pimes, caps de departament d'RSE o RH.

Dimarts 24 d’octubre, tarda: Seminari directiu RSO
  • Dirigit per: Josep Maria Canyelles.
  • Destinataris: representants/membres d’organitzacions sense ànim de lucre (socials, culturals, juvenils, esportives, acadèmiques, etc.).

Fase 3: Desenvolupant el Territori Socialment Responsable 

Dimecres 25 d’octubre, tarda: Taller participatiu de conclusions: “Fer de la Marina Alta una comarca socialment responsable”
  • Dirigit per: D. Federico Buyolo García. Director General de Cooperació i Solidaritat i D. Josep Ochoa Monzó, director General de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern.
  • Objectiu: Identificar els reptes del territori, traçar el camí per a aconseguir una comarca
  • socialment responsable i construcció d’aliances multi-stakeholder.
  • Destinataris: representants de les diferents organitzacions públiques i privades que hagen participat en les fases anteriors.

Notícia publicada a Responsabilitat Global anunciant l'acte:
Notícies publicades anunciant l'acte: