17.10.17

Al costat de Jordi Sánchez i de Jordi Cuixart i en defensa de la democràcia i les llibertats

  • El Cercle Catalanista de l'Ateneu ha publicat aquest manifest, que subcrit íntegrament i em plau d'ajudar a divulgar

Al costat de Jordi Sánchez i de Jordi Cuixart i en defensa de la democràcia i les llibertats
Els nostres amics Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents respectivament de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural, han estat empresonats per un suposat delicte de sedició, per les concentracions pacífiques que van tenir lloc davant la seu de la conselleria d'Economia el passat dia 20 de setembre, en el transcurs de l'escorcoll que la Guàrdia Civil va fer en aquestes dependències del Govern català. Considerem aquestes detencions totalment arbitràries, injustificades i contràries a qualsevol legislació democràtica i a qualsevol garantia pròpia d'un Estat de Dret. A més, aquesta decisió de l'anomenada Audiència Nacional intenta silenciar per la força els representants de les dues grans entitats civils que, sempre de manera pacífica i democràtica, han treballat i treballen per difondre el projecte de la independència.
Proclamem que Sánchez i Cuixart no són delinqüents ni terroristes, sinó ciutadans honrats, responsables i pacífics que han actuat sempre des de la paraula i amb civisme, al capdavant de milers de persones de mateix tarannà. Proclamem també que aquestes detencions són una vergonya per al conjunt de l'Estat espanyol i un escàndol de dimensió internacional al qual la Unió Europea no pot ser indiferent sense trair els seus valors fundacionals. Ara queda més clar que mai que no existeix la separació de poders a Espanya i que el govern espanyol ha decidit exercir sense manies una repressió típica dels règims autoritaris.
Els dinamitadors del diàleg marquen el compàs a Madrid. Els separadors, els radicals i els reaccionaris que controlen la màquina de l'Estat espanyol han decidit esclafar la veu de l'ANC i d'Òmnium, entitats arrelades al país i nascudes des de baix, integrades per milers de persones d'edats, orígens i sensibilitats diverses. No podran esborrar la nostra tasca ni trencar la nostra voluntat. Des de la serenor i des del coratge, afirmem que tots som Jordi Sánchez i que tots som Jordi Cuixart. Els nostres amics no estan sols. El seu testimoni ens reafirma en les nostres profundes conviccions democràtiques i en la nostra legítima aspiració d'assolir la plena llibertat nacional.    

CERCLE CATALANISTA DE L´ATENEU
Francesc-Marc Álvaro                Laia Bonet
Joan Pluma                                  Vicenç Villatoro          
David González                           Ventura Pons
Marina Llansana                           Joan-Pere Viladecans
Ferran Mascarell                           Francesc Cabana
Lluís Juste de Nin                          Mònica Sabata
Vicent Sanchis                               Jordi Font
Salvador Cardús                             Marçal Sintes
Agustí Colomines                           Jordi Casassas
Jaume Badia                                    Ricard Domingo