8.7.10

Es va presentar la Responsabilitat Social a Alcanyís

Cinquanta persones del Baix Aragó i Matarranya participen a l'esdeveniment

Aquest dijous 17 va tenir lloc a la ciutat aragonesa d'Alcanyís la jornada de Responsabilitat Social organitzada pel Grup d'Acció Local Baix Aragó - Matarranya en el marc del projecte de cooperació interterritorial de Gestió Sostenible Rural, integrat per divuit grups de desenvolupament local de Catalunya, Balears i Aragó, per tal d'impulsar el desenvolupament d'una metodologia comuna d'implantació de polítiques d'RSE.

La jornada es va celebrar al magnífic escenari del Castell Parador d'Alcanyís i va comptar amb les intervencions de l'alcaldessa, Amor Pascual Carceller, el president del Grup, Xavier Celma Pellicer, el director general aragonès de Desenvolupament Local, Miquel Valls, i el gerent i la tècnica del Grup, Joaquín LorenzoVirginia Cardona, i la ponència de Josep Maria Canyelles, de Responsabilitat Global.


Podeu veure la notícia a la premsa:
Ajuts del 10% a les empreses que implantin la responsabilitat social


Matarranya i Baix Aragó, en un projecte que prima les bones pràctiques
Una trentena de representants d'emprenedors, associacions, agents socioeconòmics i administracions públiques van anar ahir a la jornada de conscienciació sobre la implantació de polítiques de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) organitzada pel Grup d'Acció Local Baix Aragó-Matarranya (abans Omezyma). Les companyies que gaudeixin d'ajuts públics Leader i que s'acullen a aquesta filosofia de gestió rebran fins a un 10% addicional del cost d'implantació del seu projecte empresarial.
MARCOS NAVARRO / Alcañiz
L'RSE és el compromís voluntari per part de les empreses amb el desenvolupament social i ambiental en les seves operacions comercials i les seves relacions amb els seus interlocutors, a través de polítiques de gestió econòmica, social i ambiental respectuoses amb les persones i l'entorn.
Omezyma s'ha embarcat, al costat d'unes altres 17 comarques entre les quals hi ha l'aragonesa Sobrarb-Ribagorça, en un projecte de Cooperació Interterritorial de Gestió Sostenible Rural finançat pel Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí amb 1,4 milions de euros. Aquesta iniciativa es desenvoluparà entre el període 2009-2012 mitjançant un procés de tutorització individualitzat per a fomentar una reflexió interna sobre l'impacte diari de les activitats empresarials.
Entre les mesures que poden adoptar les empreses per a ser responsables socialment des del punt de vista empresarial estan "temes de conciliació de la vida familiar i laboral, igualtat de gènere, incorporació de col·lectius en risc d'exclusió, impactes ambientals, comprar productes en el propi territori per dinamitzar, o aprovisionar de productes que no hagin estat realitzats en condicions d'esclavitud ", va dir l'expert en RSE Josep Maria Canyelles.
[Font: traduït de Matarranya Digital. Original: Diario de Teruel]
Altres premsa:
Ràdio:

Ràdio Matarranya
Ràdio Matarranya ja podeu escoltar o descarregar lo programa ... jornada de responsabilitat social empresarial organitzada pel grup d'acció local Baix Aragó-Matarranya.



Televisió: (enregistrament no disponible)
LA COMARCA TE VE / LOCALIA ALCAÑIZ



Vota'nsPodeu votar els blocs preferits fins el 9 de setembre. Enguany, a banda de votar els blocs, també podeu valorar cada entrada publicada. Aquesta valoració (“M’agrada”) incideix en el resultat final, ja que cada cinc suposen un vot per al bloc. Clica la icona!