L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú és una de les «empreses» amb més treballadors de la ciutat i aquest és un dels motius que ha llançat el govern municipal a crear un protocol d'actuació en cas d'assetjament sexual o per raó de sexe, una iniciativa que està inclosa dins del pla d'igualtat. El document estableix els supòsits que es poden considerar assetjament per evitar malentesos a la plantilla i nomena un grup de mediadors per intervenir en els casos lleus per evitar les denúncies.
La realitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú no indica que hi hagi una necessitat de tenir el protocol que s'ha aprovat aquesta setmana, però el regidor de Règim Intern i Seguretat Ciutadana, Albert Sanabra, considera que és un instrument important per evitar que en el futur es produeixin situacions d'assetjament sexual, però sobretot per treure a la llum les que hi pugui haver ara i que queden amagades en la rutina de la plantilla. «És una bona eina, l'administració ha de donar exemple. Sembla obvi que una situació d'assetjament s'ha de denunciar, però potser si no hi ha el protocol algunes persones es poden sentir desemparades», explica Sanabra.
El ple de dilluns va aprovar per unanimitat el protocol d'actuació en cas d'assetjament sexual o per raó de sexe, elaborat pel personal tècnic municipal del Servei de Prevenció juntament amb diferents regidories i els representants dels treballadors, i ja ha entrat en funcionament. El document vol promoure i establir unes condicions de treball que evitin l'assetjament sexual i l'assetjament per raó de sexe, però al mateix temps, l'objectiu és oferir suport i assessorament a aquells treballadors municipals que se sentin víctimes d'aquest assetjament... [
continuar llegint al Punt]
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada